Profil

Drenje

Luka Bekavac

Zastrašujuće dojmljiva priča o našem vremenu i prostoru u moćnom, stilski superiornom prvijencu.
11.81 €88.98 kn

Barkod: 9789533191676

Broj stranica: 158

Godina objavljivanja: 2011.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 187 g

Drenje

Prva knjiga Luke Bekavca moćan je, stilski superioran roman koji, balansirajući između mogućih žanrovskih interpretacija (krajnje pomaknut triler, mystery, pa čak i horor…), uspijeva izmaknuti svakoj i biti ono što imamo priliku čitati najrjeđe: zastrašujuće dojmljiva priča o našem vremenu i prostoru.

Krajem 1990-ih, kada Marta po apsolventskom zadatku dospijeva u zabačene krajeve Baranje, Drenje je gotovo posve napušteno mjesto, uništeno okupacijom i ekocidom. Zgrade, industrija, ljudi, životinje, pa i zvuci prirode – čijim se katalogiziranjem bavi radna skupina Martina mentora, profesora Markovića – nose prepoznatljive tragove stradanja. Međutim, čini se da Markovićeva znanstvena zastranjenja i katastrofa u Drenju, koja još uvijek traje, imaju zajednički, nevidljivi uzrok. To nije rat, trauma ni alkoholizam: to je skriveni šum, akustički poremećaj koji se provlači kroz sve Martine snimke i Markovićeve kaotične teorije, zagonetni signal čiji izvor tek treba locirati.

Luka Bekavac

Luka Bekavac rođen 1976. u Osijeku, diplomirao komparativnu književnost i filozofiju. Doktorirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a od 2006. radi na Odsjeku za komparativnu književnost. Autorske tekstove i prijevode objavljivao je u brojnim časopisima i u emisijama Trećega programa Hrvatskog radija i Radija 101.
Autor je romana Drenje (2011.), Viljevo (2014.; nagrada Janko Polić Kamov, nagrada Europske unije za književnost i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u području književnosti), Policijski sat (2015.; nagrada Josip i Ivan Kozarac) te zbirke priča Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku (2017.)

Moglo bi vas zanimati

×

Drenje

Luka Bekavac

11.81 €88.98 kn
Dodajte u košaricu