Profil

Draga Milana u Italiji

Milana Vuković-Runjić

Zbirka eseja o ljubavi i drugim važnim stvarima.
10.49 €79.04 kn

Barkod: 9789533132549

Broj stranica: 188

Godina objavljivanja: 2013.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 210 g

O ljubavi, životu, smrtnosti te utjehi koju nam pružaju književnost, likovna umjetnost i filozofija.

Draga Milana u Italiji

Pišući godinama za jedan rimski tjednik, Milana Vuković Runjić objavila je na talijanskome brojne kratke eseje, koncipirane u obliku odgovora čitateljima, o ljubavi, životu, smrtnosti te utjehi koju nam pružaju književnost, likovna umjetnost i filozofija. Premda je riječ o kraćim tekstovima, tijekom godina iz njih je izrasla cijela „građevina” posvećena onome što je Milanu uvijek najviše zanimalo: tko smo i što možemo naučiti iz odnosa s Drugim.

Ovi tekstovi uvijek počinju nekim eshatološkim pitanjem na koje autorica, posežući nerijetko u labirinte vlastite biblioteke, zazivajući koga stigne – od Boga do Borgesa – nastoji odgovoriti, znajući pritom da na prava pitanja nikada nema konačnog odgovora.

Rijetki su domaći autori u književnoj karijeri imali sreću da svoje eseje mogu gotovo čitavo desetljeće redovito objavljivati u stranom tisku, a Milana Vuković Runjić nekoliko je godina pisala i za književni magazin iz San Francisca koji uređuje, poznat i u nas preveden, pisac Dave Eggers te za slovensko Delo. Ono što objedinjuje njezine romane, novele, poeziju, eseje trajni je interes za rubne i ranjive točke egzistencije, za trenutke kada se otvaramo nepoznatom, koje smo skloni zvati „ljubavlju”.

Milana Vuković-Runjić

Milana Vuković Runjić, rođena 1970. u Zagrebu, hrvatska je književnica i urednica, Diplomirala je filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Autorica je niza knjiga poezije, romana, zbirki priča i eseja. Tekstove i kolumne objavljuje u hrvatskim i inozemne novina i časopisa. Suvlasnica je i urednica u izdavačkoj kući Vuković&Runjić, a 2005. dobila je nagradu Kiklop za urednički rad. U svibnju 2016. za književni rad dobila je Nagradu Grada Zagreba.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više
×

Draga Milana u Italiji

Milana Vuković-Runjić

21.10 €158.98 kn
Dodajte u košaricu