Profil

Đavli od papira

Zoran Pilić

Eksplozija nasilja i smijeha u priči o dvojici pisaca s oboda onoga što zovemo zagrebačkom književnom scenom.
13.14 €99.00 kn

Barkod: 9789533192796

Broj stranica: 375

Godina objavljivanja: 2011.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 413 g

Likovi ponekad toliko stvarni da biste ih – ako vam ponestane sreće – još danas mogli susresti na ulici.

Đavli od papira

Roman o Šamskom i Fredu, piscima s oboda onog što zovemo zagrebačkom književnom scenom. Baš nekako na desetu godišnjicu tragedije u Columbineu Šamski, koji je samo Šamski kao što je Sting samo Sting, nakon poduže stvaralačke pauze počinje raditi na romanu Tattoo. Priča je to o dvojici klinaca iz susjedstva, o onima uz koje odrastaju i nasilju koje se proteže od Columbinea, preko Erfurta, Virginia Techa, Jokele, Kauhajokija, pa sve do Winnendena i naselja Sloboština.

I dok Šamski, poput Tysona na kraju karijere, tetura između stvarnog života i fikcije, često ni sam ne znajući gdje završava jedno, a počinje drugo, Frederiku Čopu zvanom Fred događa se ono što najmanje želi – uspjeh. Cijeli svoj život Fred se svojski trudio ostati u zavjetrini anonimnosti, provlačiti se ispod radara, preživljavati s desetak čitatelja, a onda, romanom Franzenov protvanj, neočekivano i posve neplanirano, dospijeva u konkurenciju za jednu od najunosnijih književnih nagrada u regiji.

U eksplozijama nasilja i smijeha, između zbilje i umišljaja, zveckaju nevidljive škare ostavljajući iza sebe đavle od papira, likove ponekad toliko stvarne da biste ih – ako vam ponestane sreće – još danas mogli susresti na ulici.

Zoran Pilić

Zoran Pilić rođen je 1966. u Zagrebu. Objavio je Doggiestyle (zbirka priča, 2007.), Krimskrams (roman, 2009.), Đavli od papira (roman, 2011.), Dendermonde (poezija, 2013.), Nema slonova u Meksiku (zbirka priča, 2014.), Kad su Divovi hodali zemljom (zbirka priča, 2018.).

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više

Moglo bi vas zanimati

×

Đavli od papira

Zoran Pilić

19.78 €149.03 kn
Dodajte u košaricu