Profil

Ćutim te

Mani Gotovac

Roman jedne od najčitanijih hrvatskih autorica.
Sloboda i ljubav kao utopija i vrhunski ideal.
13.14 € Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533135991

Broj stranica: 208

Godina objavljivanja: 2017.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 280 g

Komika i tragedija, u proznom kazalištu Mani Gotovac, isprepliću se, baš onako kako to i biva u životu samom.

Ćutim te

Djevojčica i mladić na putu sazrijevanja, ljubavni par iz najljepših romantičnih snova, razigrana i pomalo smiješna operna pjevačica koja uzima od života i daje životu sve što može, muška sponzoruša i žene koje je povrijedio – tek su neki od likova iz romana Mani Gotovac.

Priča je to o jednoj obitelji, o njezinoj tragediji, ali i priča o hrvatskom društvu u kojoj autorica ispisuje vrhunce svog literarnog stvaralaštva zalazeći pritom duboko u teme koje su obilježile njezin opus: ljubav i sva njezina lica, krhkost i snaga pojedinca, okrutnost društva koje ne slavi ljepotu različitosti. Naposljetku, i prije svega, to je o tome kako i koliko ćutimo jedni druge.

Mani Gotovac

Mani Gotovac spisateljica, dramaturginja, teatrologinja i kritičarka rođena 1939. u Splitu. Tijekom svoje karijere bila je ravnateljica ITD-a, selektorica Sterijinog pozorja (prva žena u povijesti Pozorja), prva intendantica u povijesti hrvatskog glumišta, najprije splitskog a potom riječkog HNK, umjetnička voditeljica Splitskog ljeta, osnivačica Riječkih ljetnih noći, selektorica Biennala u Torinu, članica Vijeća Mediteranskog kazališta u Madridu, voditeljica Dramskog programa Dubrovačkih ljetnih igara… a trenutno je predsjednica Kazališnog vijeće Dramskog kazališta Gavella, te voditeljica projekta „Pisci i pjesnici na Igrama“. Za svoj doprinos kulturi 1997. Mani Gotovac odlikovana je Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića. Autorica je knjiga teatroloških eseja Tako prolazi Glorija (1984.), Dubrovačke mišolovke (1986.) te zapisa iz života i kazališta Ma koji život, ma koji teatar (Profil, 2014.). Njezine autobiografske i prozne knjige doživjele su izniman uspjeh kod hrvatskih čitatelja, a u izdanju Profila izdane su: Fališ mi: Prva knjiga: zima/proljeće (2010.), Fališ mi: Druga knjiga: jesen, ljeto (2011.), Fališ mi: u proljeću, u jeseni, u ljetu, u zimi (2013.), Snebivaš me (2015.) i Ćutim te (2017.). Mani Gotovac preminula je u Zagrebu, u studenom 2019

×

Ćutim te

Mani Gotovac

13.14 €
Dodajte u košaricu