Profil

Crna svila

Rade Jarak

Izniman nastavak "Enciklopedije očaja".
Ciklus priča, kroz tematski okvir gotovo na granici romana - obrađuje povijest dvadesetog stoljeća.
2.52 €18.99 kn

Barkod: 9789533130002

Broj stranica: 160

Godina objavljivanja: 2009.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 185 g

Kao uzori piscu su poslužili autori Jurij Oleša, Cezare Pavese, Felisberto Hernandez i drugi.

Crna svila

Ovaj put radi se o pet duljih pripovijedaka koje obrađuju povijesna razdoblja: 1927. u Rusiji; 1936. u Calabriji, bitku kod Staljigrada 1942.; Budimpeštu 1945. i Torino 1947. godine. Sve priče su tematski povezane na višoj razini, jer pored toga što opisuju Drugi svjetski rat, tematiziraju i nesretne ljubavi između protagonista u vihorima različitih ideologija i ratnih i poratnih zbivanja.

Ova knjiga svojevrsni je nastavak ciklusa koji je započeo u svom četvrtom romanu “Enciklopedija očaja”, koji se sastoji od tri duže novele koje opisuju razdoblje od španjolskog građanskog rata do današnjih dana.

Rade Jarak

Rade Jarak, rođen je u Dubrovniku 1968. Likovnu akademiju završio u Zagrebu. Dobio je nagradu Jutarnjeg lista za roman Pustinje 2006. godine, kao i nagradu Večernjeg lista za kratku priču Nino Rovinjež 2001. Boravio je na studijskom putovanju u Japanu 2009-10. Objavio je dvadesetak knjiga: Demon u pari kupaonice (poezija), Vlak za Bangalore (poezija), Kiša (roman), Termiti (priče), Sol (roman), Duša od krumpira (roman), Enciklopedija očaja (roman), Pustinje (roman), Pohvala ulici (eseji), Strašni (SF roman), Tango (novela-poema, s pogovorom Mirka Kovača), Japanski dnevnik (dnevnik), Crna svila (priče), Sutra (priče), Wakamono (novela), Žuto (novela), Kaja (poezija s fotografijama Mia Vesovića), Plaža (priče), Yu Puzzle (roman), Duša od krumpira (drama), Emigranti (roman). Pokretač je internetskog projekta za književne teme – virtualni časopis: www.knjigomat.com. U izdanju Profila objavljene su mu knjige: Crna svila i Yu Puzzle.

Moglo bi vas zanimati

×

Crna svila

Rade Jarak

2.52 €18.99 kn
Dodajte u košaricu