Profil

Cjediljka za perfekt

Branislav Glumac

Nekonvencionalna priča o Zagrebu druge polovice XX. stoljeća.
19.78 €149.03 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533133584

Broj stranica: 354

Godina objavljivanja: 2014.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 547 g

Knjiga je ovo koja svjedoči o jednom bogatom i iznimno zanimljivom životu!

Cjediljka za perfekt

Autor popularnog romana “Zagrepčanka” u ovoj autobiografskoj knjizi piše na lirsko-nostalgičan, ali povremeno i humorističan način o svojemu životnom putu. Cijeli život Branislav Glumac proveo je kao pisac slobodnjak, profesionalni književnik i povremeni novinar i urednik, objavivši tridesetak autorskih knjiga, antologija, zbirki razgovora i zapisa. Ekstrovertiran, društven, od 1957. godine – kad je došao iz Virovitice na studij u Zagreb – dobro je upoznao ne samo sve naše vodeće književnike, već i zagrebačke likovne umjetnike, glumce, filmske i kazališne redatelje, novinare, sportaše… Družio se s akademicima, sveučilišnim profesorima, čuvenim odvjetnicima, ali i s lakim ženama i pripadnicima gradskog polusvijeta iz zagrebačkih noćnih klubova šezdesetih godina, kad je mladi Glumac prolazio boemsku fazu svojega života.

Na doista nekonvencionalan način pripovijeda o Zagrebu druge polovice XX. stoljeća. Nit dokumentarnosti i autentičnosti stalna je vodilja kroz knjigu. Životvornost pojava, događaja, mjesta i ljudi zajamčena je autorovim aktivnim sudjelovanjem ili suputništvom u životima likova koji se pojavljuju kao akteri knjige. Glumac je oživio i neka danas posve zaboravljena kultna mjesta ondašnjega Zagreba, a koja su bila žarišta izuzetne, inspirativne duhovne atmosfere. Prošao je i kroz nebrojene ateljee likovnih izuzetnjaka. Ima tu i prelijepih i uspješnih žena, ali i onih manje lijepih i uspješnih. 

Branislav Glumac

Branislav Glumac (10. VI. 1938). U Virovitici je 1957. završio gimnaziju; diplomirao studij jugoslavistike 1973. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1962. djeluje kao profesionalni književnik. Objavljuje pjesme, pripovijetke, novele, romane, drame te likovne i književne kritike u novinama i časopisima (Krugovi, Književnik, Polet, Vidik, Delo, Književne novine, Forum, Kolo, Republika, Savremenik, Telegram, 15 dana, Polja, Revija, Književna republika i dr.). Široku je popularnost stekao eksperimentalnim romanom Zagrepčanka (1974.), pisanim tehnikom struje svijesti, a u kojem uz doživljaje glavne junakinje, opisuje i sukob generacija.

Moglo bi vas zanimati

×

Cjediljka za perfekt

Branislav Glumac

19.78 €149.03 kn
Dodajte u košaricu