Profil

Braća

Alex Schulman

ŠVEDSKA KNJIŽEVNA SENZACIJA
ROMAN PREVEDEN NA 30 JEZIKA

Izuzetno hvaljen prozni prvijenac Alexa Schulmana poetičan je, a napet roman iznimne strukture koji govori o disfukcionalnoj obitelji, složenim bratskim odnosima, krivnji, tajnama iz prošlosti i sjećanju.
17.12 €128.99 kn

Barkod: 9789533138978

Jezik izvornika: Švedski

Broj stranica: 216

Godina objavljivanja: 2022.

Prijevod: Antonija Handabaka

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 305 g

Briljantno, uznemirujuće i nezaboravno.
Fredrik Backman

 

Zavodljivo, uzbudljivo.
Booklist

 

Prokleto elegantno.
Svenska Dagbladet 

Braća

Trojica su se braće vratila u kućicu kraj jezera nakon majčine smrti. Došli su na mjesto gdje su kao djeca provodili ljetne praznike s roditeljima, no nakon kobnog događaja njihovi životi nikad više nisu bili isti.

Što se točno dogodilo tog ljeta kada su se borili za tatinu naklonost i majčinu ljubav u domu koji je ponekad nalikovao na minsko polje? Što im se to dogodilo? Ranjeni, preživjeli?

Izuzetno hvaljen prozni prvijenac Alexa Schulmana poetičan je, a napet roman iznimne strukture koji govori o disfukcionalnoj obitelji, složenim bratskim odnosima, krivnji, tajnama iz prošlosti i sjećanju.

Majstorski ispričana priča posve neočekivana raspleta, koja oduševljava čitatelje diljem svijeta, osigurala je Alexu Schulmanu epitet jednog od najzanimljivijih suvremenih švedskih pisaca.

 „Žestina i nijanse osjećaja koje Alex Schulman stvara oduzimaju dah. Može se činiti mračnim i turobnim, što djelomično jest, no ovo je prije svega briljantan roman o obitelji, intenzivan i posve magnetičan. Rijetko je kad tako impresivno opisano koliko se beskrajno izgubljeno može osjećati dijete nakon pogrešnog skretanja.“
Süddeutsche Zeitung

„Sve što takne, pretvara u zlato. Švedski pisac bestselera Alex Schulman bol je pretvorio u roman s terapeutskim učinkom.”
Donna

„Prvijenac Alexa Schulmana blista. Posljednji obrat doslovno tjera čitatelja da počne čitati ispočetka. Jedinstveno.”
Le Figaro Magazine

Profil

Alex Schulman

Alex Schulman rođen je 1976. u okrugu Skåne na jugu Švedske, a odrastao u Stockholmu. Izgradio je uspješnu karijeru kao novinar, bloger, televizijski i radijski voditelj, a producirao je i nekoliko kazališnih predstava. Od 2012. godine vodi najpopularniji švedski podcast Alex & Sigge s nekoliko stotina tisuća slušatelja tjedno.

Schulman je svoju prvu knjigu Skynda att älska (Žuri s ljubavlju), posvećenu pokojnom ocu, novinaru i televizijskom producentu Allanu Schulmanu, objavio 2009. Drugu knjigu Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött (Biti s njom), koja govori o njegovoj supruzi, objavljuje 2011. godine. Njegova treća knjiga Glöm mig (Zaboravi me) govori o odnosu s majkom alkoholičarkom, a u Švedskoj je bila knjiga godine 2017.

U studenom 2018. objavljena je njegova četvrta knjiga Bränn alla mina brev (Spali sva moja pisma) koja je dobila jednoglasnu pohvalu čitatelja i kritike. Provela je pet uzastopnih tjedana na prestižnoj ljestvici kritičara u najvećim švedskim dnevnim novinama Dagens Nyheter

Svojom petom knjigom i prvim romanom Braća (Överlevarna), objavljenim 2020. godine, Schulman je debitirao na međunarodnoj sceni. Prava za ovaj roman prodana su u 33 zemlje i objavljena uz velike pohvale kritike diljem svijeta.

 

Moglo bi vas zanimati

×

Braća

Alex Schulman

17.12 €128.99 kn
Dodajte u košaricu