Profil

Bolji brak

dr.sc. Joshua Coleman

Preuzmite odgovornost za sreću svog djeteta i omogućite mu sigurnost svakodnevnog i sveprisutnog roditeljstva.
5.18 €39.03 kn

Barkod: 9789533193021

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 224

Godina objavljivanja: 2012.

Prijevod: Slavica Vrlazić

Vrsta uveza: kiosk

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 256 g

Coleman nudi odgovore – kako ostati u braku i kada on više nije savršen i kako ga učiniti boljim.

Bolji brak

Treba li me moj brak učiniti sretnim?

Još su donedavno psihološki priručnici jednoglasno potvrdno odgovarali na ovakva pitanja, stavljajući u prvi plan individualno zadovoljstvo. No, u skladu s modernim psihološkim pristupima koji naglašavaju vlastitu odgovornost, ugledni američki bračni terapeut dr. sc. Joshua Coleman rješenje za sreću ne traži u partneru, već upućuje kako ga naći u samome sebi i kako preuzeti odgovornost za sreću svog djeteta.

U knjizi „Bolji brak“ Coleman brani ideju o nesavršenoj savršenosti – o braku koji funkcionira kao zajednica na dobrobit djece. Desetljećima je jedina solucija za loš brak kod nas bio razvod, ali dr. Coleman ne smatra brak romantičnom zajednicom već zajednicom koja ima društvenu funkciju odgoja djece. On zagovara opstanak braka u kojem oba roditelja sudjeluju u odgoju i odgovorno dijele obaveze i kućanske poslove jer je stabilnost danas izuzetno potrebna djeci koja će se kasnije u životu morati suočavati s mnogo promjena.

Kad se, naime, sklone zastarjele romantične slike o braku kao blaženstvu „dok nas smrt ne rastavi“, bračni partneri ostaju s temeljnim pitanjem pred kojim sva druga postaju suvišna – što ste sve spremni učiniti za svoje dijete? Održati cjelovitu obitelj najmanje je što se može učiniti za njegovu budućnost, radikalan je dr. Coleman i na toj pretpostavci razrađuje budući odnos muža i žene. Korak po korak, čitatelja dovodi do zaključka da brak nije stanje koje se temelji na jednokratnom bračnom zavjetu, već svakodnevna borba za održavanje stabilne rutine koja će djetetu omogućiti sigurnost svakodnevnog i sveprisutnog roditeljstva. Zato Coleman nudi odgovore – kako ostati u braku i kada on više nije savršen i kako ga učiniti boljim.

Dr. sc. Joshua Coleman

Dr. sc. Joshua Coleman je psiholog, bračni terapeut i vodeći američki stručnjak za brak i veze, čiji se savjeti objavljuju u New York Timesu, USA Today, the Chicago Tribuneu te u časopisima Parents, Cosmopolitan, Psychology Today i mnogim drugim. Živi u San Francisku, gdje radi na klinikama Sveučilišta Kalifornija.

Moglo bi vas zanimati

×

Bolji brak

dr.sc. Joshua Coleman

5.18 €39.03 kn
Dodajte u košaricu