Profil

Biosupruga

Michal Viewegh

Kroz stvarne i izmišljene opreke najčitaniji češki pisac otkriva smiješno-gorku stranu ispremiješane abecede suvremenog bračnog života, razumijevajući sve, ali ne štedeći ništa i nikoga.
11.81 €88.98 kn

Barkod: 9789533192734

Jezik izvornika: Češki

Broj stranica: 188

Godina objavljivanja: 2011.

Prijevod: Branka Čačković

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 228 g

Tko ne želi biti protjeran, morat će početi učiti.

Biosupruga

Nedugo nakon svadbe uspješni pisac Mojmir, veteran iz mnogih sentimentalnih bitaka, shvaća da živimo u vremenu u kojem dobre stare bajke (npr., ona o Modrobradom) dobivaju novi kraj, a muško-ženska situacija pod drvetom spoznaje višestruko se zakomplicirala.

Za početak: vrt više nije rajski, nego je bio. Za kraj: ako u biovrtu plahe knjižničarke, svoje donedavno naivne supruge Hedvike još i može prepoznati jabuku (i zmiju!), pravila su potpuno nova: tko ne želi biti protjeran, morat će početi učiti.

Mars i Venera, materijalno i duhovno, razum i osjećaji – kroz stvarne i izmišljene opreke najčitaniji češki pisac Michal Viewegh otkriva smiješno-gorku stranu ispremiješane abecede suvremenog bračnog života (seks, roditeljstvo, preljub…), razumijevajući sve, ali ne štedeći ništa i nikoga.

Michal Viewegh

Knjige Michala Viewegha prevedene su na dvadesetak jezika, po njima je snimljeno više filmova, a postavljane su i kao kazališne predstave. Karakterističan spoj humornog i sentimentalnog, ironičnog i misaonog u njegovim djelima pretvorio ga je u miljenika europske književne publike.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više
×

Biosupruga

Michal Viewegh

5.18 €39.03 kn
Dodajte u košaricu