Profil

Bio sam Hitlerov omladinac

Salamon Perel

Potresna sudbina mladića koji je preživio u uniformi svojih neprijatelja.
13.14 €99.00 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533132846

Jezik izvornika: njemački

Broj stranica: 206

Godina objavljivanja: 2014.

Prijevod: Boris Perić

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 315 g

Bio sam Hitlerov omladinac

Mali Salomon Perel odrasta s dva brata i sestrom u njemačkom gradiću Peineu, nedaleko od Braunschweiga, kamo su njegovi roditelji doselili nakon ruske revolucije 1918. godine. Premda su se lokalni Židovi prema njima odnosili kao prema siromašnim rođacima s istoka, njemački su ih susjedi dobro prihvatili, a Perelovi su otvorili dućan s cipelama u glavnoj gradskoj ulici.

No 30. siječnja 1933. vlast u Njemačkoj preuzima Nacionalsocijalistička stranka i njezin vođa Adolf Hitler. Nakon nekoliko godina života u sve većem teroru, ova židovska obitelj seli se u Poljsku. Kad se pak nakon njemačkog osvajanja Łódźa prošire glasine da će svi Židovi završiti u getu, roditelji odluče da Salomon i njegov brat sami odu na istok i prijeđu k Sovjetima. Stjecajem okolnosti, Salomon ponovno dospije na područje pod njemačkom okupacijom i mora se odlučiti na drastičan korak da bi sačuvao život – ne samo da laže o podrijetlu, nego i postaje pravovjerni član Hitlerove mladeži.

Salamon Perel

Salomon Perel rođen je 21. travnja 1925., u gradu Peine u Njemačkoj. Autor je fascinantne autobiografije Bio sam Hitlerov omladinac Salomon prema kojoj je snimljen i istoimeni film.

Moglo bi vas zanimati

×

Bio sam Hitlerov omladinac

Salamon Perel

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu