-20 %
Profil

Bijeg uz brijeg

Marina Vujčić

Ritmična slikovnica nagrađivane spisateljice i dramaturginje.
19.78 €
15.82 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 15.82 €

Barkod: 9789533138985

Broj stranica: 40

Godina objavljivanja: 2022.

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 3 do 6 godina

Ilustracije: Hana Tintor

Visina: 26.5 cm

Širina: 23 cm

Težina: 400 g

Topla priča o važnosti brige za prirodu.

Bijeg uz brijeg

U mrklome mraku jedne ljetne noći, dok cijeli grad spava, samo su biljke u velikom gradskom parku bile budne. Zabrinute zbog ljudskog nemara prema njima, boležljive i slabe, odluče napustiti taj zagađeni grad i otići na obližnji brijeg te time jasno pokazati kako bi svijet izgledao bez zelenila. I dok iznenađeni odrasli ne znaju kako bi vratili buntovne biljke u grad, djeca preuzimaju stvar u svoje ruke i spremna su na akciju.

Spisateljica poznata po nagrađivanim romanima i dramskim tekstovima Marina Vujčić ritmičnim je stihovima ispričala ovu toplu priču koju je izvanredno ilustrirala animatorica i ilustratorica Hana Tintor.

Marina Vujčić i Hana Tintor

Marina Vujčić rođena je u Trogiru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je hrvatski jezik i jugoslavenske književnosti. Na književnoj sceni pojavila se 2010. godine romanom Tuđi život. Od tada je objavila još šest romana: A onda je Božo krenuo ispočetka, Mogla sam to biti ja, Susjed, Otpusno pismo (u koautorstvu s Ivicom Ivaniševićem), Pitanje anatomije i Pedeset cigareta za Elenu. Godine 2021. objavljuje knjigu dnevničkih zapisa Stolareva kći.
Nacionalnu nagradu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske „Marin Držić“ dobila je za drame: Umri ženski, Podmornica i Plodna voda. Dobitnica je V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman za roman Susjed. Nagradu Booktiga za najčitaniju knjigu u istarskim knjižnicama dobila je 2021. za roman Pedeset cigareta za Elenu.
Teatar Exit u Zagrebu postavio je kao monodramu roman Susjed, dramu Čekaonica postavio je albanski Teatar Migjeni u Skadru, a Umri ženski postavilo je zagrebačko Kazalište Kerempuh. Djela su joj objavljena u Italiji i Srbiji.

Hana Tintor ilustratorica je, autorica i animatorica kratkih animiranih filmova. Diplomirala je vizualne komunikacije na Studiju dizajna u Zagrebu, a zatim i ilustraciju u Cambridge School of Art (Anglia Ruskin, Cambridge, UK). Ideje pronalazi prisluškujući tuđe razgovore i promatrajući ljude oko sebe. Njezin rad obuhvaća ilustriranje slikovnica (za djecu i odrasle), oslikavanje vanjskih zidova i zidova interijera, ilustriranje članaka u časopisima, dizajn i režiju kratkih animiranih filmova. Najviše uživa u pretvaranju brzih, hrabrih i duhovitih koncepata u crtež.

×

Bijeg uz brijeg

Marina Vujčić

19.78 €
15.82 €
Dodajte u košaricu