Profil

Bijeg od budućnosti

Darko Lukić

Rafinirana kronika suvremenog hrvatskog društva i vječna priča o potrazi za uspjehom, ljubavi i smislom.
5.18 €39.03 kn

Barkod: 9789531207966

Broj stranica: 196

Godina objavljivanja: 2008.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 249 g

Bijeg od budućnosti

Na sceni je osmero Zagrepčana: Hrvoje – odvjetnik koji se odlučio politički aktivirati i uspjeti, ali još ne zna u kojoj stranci; Nina – glumica koja je odlično savladala vještinu spontanog ubacivanja pred fotografske objektive na premijernim partyjima; Vera – liječnica i doktorica znanosti čiji su hobiji ezoterija i okultizam; Jura – slikar koji sprema veliku londonsku izložbu, ali muči ga kreativna nemoć; Tanja – vježbenica u odvjetničkom uredu koja svake noći sanja Ameriku jer je tamo provela jedine sretne dane svog života; Ana – domaćica i svačija najbolja prijateljica koja je uvjerena kako bi njena djeca bez nje bila potpuno izgubljena; Ivan – televizijski likovni kritičar koji će u novogodišnjoj noći zaželjeti živjeti u vlastitu stanu kako bi se tu, bez mamina histeriziranja, mogao viđati s dečkom; Marko – diplomat i biseksualac koji to pod svaku cijenu pokušava prikriti, pa partnere traži po bečkim saunama.

Svi žele biti na najvećem društvenom događaju u posljednje vrijeme – ekskluzivnom dočeku Nove godine u zagrebačkom hotelu Metropoliten. Ali hotel je pun specijalaca, a točno u ponoć pojavljuje se i nepoznati tamnoputi mladić Arif Anwar koji je tog dana doletio iz New Yorka.

Darko Lukić

Darko Lukić, književnik i teatrolog studirao je komparativnu književnost, filozofiju i teatrologiju u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, New Yorku, Kopenhagenu i Londonu. Prvu zbirku kratkih priča Gonetanje zrcala objavio je 1987., a uslijedili su romani Noći punog mjeseca (1990.), Uzaludnosti (1996.) i Bijeg od budućnosti (2008.). Autor je i niza teatroloških knjige, kao i eseja, kritika, studija, dramskih tekstova i prijevoda s engleskog i španjolskog jezika. Dramski tekstovi izvedeni su mu u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji, Rumunjskoj, Poljskoj, Španjolskoj, Italiji, Francuskoj, Brazilu, Venezueli i SAD-u. Profesor je na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, a kao gost predaje i na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, te u BiH i Bugarskoj.

Moglo bi vas zanimati

×

Bijeg od budućnosti

Darko Lukić

5.18 €39.03 kn
Dodajte u košaricu