Profil

Avantura osobne promjene 3

Ljubica Uvodić-Vranić

Priručnik za rastavljene roditelje koji vole svoju djecu.
15.79 €118.97 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533132600

Broj stranica: 198

Godina objavljivanja: 2013.

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 16 cm

Težina: 324 g

Rastavljeni roditelji mogu ostvariti normalne kontakte sa svojom djecom ako ostvare normalne kontakte međusobno i ako budu, više ili manje, sretno rastavljeni.

Avantura osobne promjene 3

Pojačana depresivnost i agresivnost tipične su za djecu razvedenih roditelja bez obzira na spol, a reakcije dječaka još su intenzivnije od reakcija djevojčica. Djeca predškolske dobi i manja djeca najintenzivnije reagiraju na razvod iz jako izraženog osjećaja bespomoćnosti i imaju niže samopoštovanje od vršnjaka koji žive s oba roditelja – na te alarmantne, a malo poznate činjenice podsjeća prof. dr. sc. Rea Masnjak Fulgosi u recenziji knjige.

Ljubica Uvodić-Vranić u svojoj trećoj Avanturi savjetuje kako rastavljeni roditelji mogu barem ublažiti traumu djece koju izaziva razvod. Kako kaže autorica u uvodu: „Ova je knjiga napisana za roditelje koji su svjesni da njihova djeca nisu samo njihova. Ona su donesena na svijet za ovaj svijet. Mnogi roditelji razumiju da je za njihovu djecu bolje da se druže i s onim drugim roditeljem jer on nije mogao ostaviti svoje dijete, nego samo svojeg partnera. Rastavljeni roditelji mogu ostvariti normalne kontakte sa svojom djecom ako ostvare normalne kontakte međusobno i ako budu, više ili manje, sretno rastavljeni.“

Čak pet recenzentica – Dubravka Miljković, Majda Rijavec, Alaksandra-Saša Huić, Ivana Vulić i Rea Masnjak Fulgosi – naglašavaju važnost knjige koja upozorava koliko su djeca ranjiva u razvodima, što odrasli često zaboravljaju.

„Možda upravo neka rečenica iz ove knjige ili neki primjer potaknu roditelja da uključi onaj racionalni dio sebe i donese odluku koja za njegovo dijete može značiti razliku između dobrog i lošeg života. A u tekstu ove autorice, s njenim dugogodišnjim iskustvom u radu s ljudima, takvih rečenica, savjeta i primjera ima puno.“
Majda Rijavec

Ljubica Uvodić-Vranić

Ljubica Uvodić-Vranić jedna je od najproduktivnijih hrvatskih autorica psiholoških priručnika i voditeljica udruga i savjetovališta posvećenih održavanju i promicanju psihološkog zdravlja u lokalnoj i široj zajednici. Nagrađena je Nagradom grada Zagreba – Šampion zdravlja za volonterski rad na očuvanju psihičkog zdravlja u Udruzi Petkom u pet. Autorica knjiga: Kako se dobro posvađati (2002.), Kako se pomiriti (2007.), Avanture osobne promjene (2010.), Prijatelju, kako si? (2011.), Avanture osobne promjene (2012.) Avanture osobne promjene 3 (2013), Neizgovorena pitanja i odgovori (2014), Neizgovorena pitanja i psihologični odgovori (2015.) i 101 priča iz Eko taksija (2017.)

Moglo bi vas zanimati

×

Avantura osobne promjene 3

Ljubica Uvodić-Vranić

15.79 €118.97 kn
Dodajte u košaricu