-20 %
Profil

Ahilejeva pjesma

Madeline Miller

SVJETSKI MEGAHIT
ROMAN O KOJEMU ČITATELJI NE PRESTAJU RAZGOVARATI
TIKTOK SENZACIJA

Veličanstveno ispripovijedana priča o dvojici naoko nespojivih junaka, njihovu nježnom prijateljstvu i odrastanju, o odanostima i slabostima, ljubavi i okrutnoj igri sudbine. Antičkoj priči iz Homerove "Ilijade" u ovome je romanu bešavno udahnut život dvadeset i prvog stoljeća što je autorici priskrbilo hvalospjeve kritike i čitatelja.
19.78 €
15.82 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 15.82 €

Barkod: 9789533139067

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 328

Godina objavljivanja: 2022.

Prijevod: Maja Šoljan

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 490 g

Izuzetno… Teško ćete naći bolje prepričanu Homerovu ‘Ilijadu’… Tragičnost Ahilejeve oholosti i pogibije u bitci za Troju toliko je poetski srceparajuća da sam, moram priznati, dragi čitatelju, zaplakala.
Daily Mail

 

Očaravajuće… ne možeš prestati čitati.
Donna Tartt

 

Uzbudljiva, seksepilna, supermenska verzija ‘Ilijade’.
The Guardian

 

Ova je senzualna i intuitivna ljubavna priča puna divnih, lirskih opisa koji diraju u srce.
The Daily Mail

Ahilejeva pjesma

“Bili smo poput bogova u osvit svijeta, a naša je radost tako blistala da nismo vidjeli ništa do jedan drugoga.”

Grčka, doba junaka.

Neprilagođeni mladi kraljević Patroklo protjeran je na dvor kralja Peleja. Premda su međusobno vrlo različiti, Pelejev savršeni sin Ahilej sprijatelji se s posramljenim kraljevićem. Dok izrastaju u muškarce, njihova bliskost sve je veća unatoč neodobravanju Ahilejeve majke, morske nimfe Tetide.
Kad se sazna za otmicu Helene, Ahilej mora poći ratovati u daleku Troju i ispuniti što mu je suđeno. Rastrgan između ljubavi i straha za prijatelja, Patroklo odlazi za njim…

“Kad sam završila s čitanjem, srce mi je tuklo kao ludo. Ova je knjiga genijalna, baš kao i njezina autorica.”
India Knight

“Autoričina proza poetičnija je od gotovo svih prijevoda Homera… Madeline Miller ovaj je roman pisala deset godina, ali njezina proza teče tako glatko da skriva sve to naporno istraživanje. Ova dirljiva inačica priče o Ahileju prikazuje nam ga kao trodimenzionalnog muškarca – gdje je prije stajao i ratovao junak, sad imamo sina, oca, muža i ljubavnika.”
The Observer

“Ako želite brz obilazak Ahilejeva života i vremena u kojemu je živio, teško ćete pronaći boljega vodiča od Madeline Miller… Majstorski napisan, čitak roman koji ostavlja dojam da je baš ovo knjiga za koju se cijeli život pripremala.”
The Independent on Sunday

“Teško je pustiti ovu knjigu iz ruku, a klasičare će oduševiti karakterizacija božice Tetide koja u sebi nosi istinsko divljaštvo i hladnokrvnost antičke Donne Tartt.”
The Times Books of the Year

„Iznenađujuće originalno umjetničko djelo nevjerojatno nadarene spisateljice… knjiga koju nisam mogla ispustiti iz ruku.“
Ann Patchett

“Pršti sirovom seksualnošću… Dijelom priča o odrastanju, dijelom priča o izlasku iz ormara, a dijelom holivudski hit-film.”
The Daily Telegraph

“Silno sam uživala u Ahilejevoj pjesmi. Seksepilna, opasna, mistična i ne srami se istraživati ljudsku slabost.”
Bettany Hughes, Sunday Herald

“Čitajući ovaj roman, divio sam se kvaliteti pisanja, odmjerenom ritmu naracije i bujnoj mašti.”
A. N. Wilson

Profil

Madeline Miller

Madeline Miller za svoj je prvijenac “Ahilejeva pjesma” primila nagradu Orange Prize for Fiction 2012., a iste je godine bila u užem izboru za nagradu Stonewall Writer of the Year. Roman je odmah po svom objavljivanju ušao na ljestvici bestselera The New York Timesa. Prodan je u vrtoglavih milijun i pol primjeraka. Drugi roman Madeline Miller “Kirka” također se našao na samom vrhu ljestvice najprodavanijih knjiga The New York Timesa i Sunday Timesa, ušao je u uži izbor za nagradu Women’s Prize 2018. te osvojio mnoge nagrade od kojih izdvajamo Kitschies Red Tentacle Award, Indies Choice Award, Elle Big Book Award.

Trenutačno HBO Max snima seriju prema tome romanu.

Romani Madeline Miller prevedeni su na više od dvadeset pet jezika. Madeline Miller magistrirala je klasičnu književnost na Sveučilištu Brown, a više je od desetljeća srednjoškolcima predavala latinski, starogrčki te Shakespeareova djela. Živi u okolici Philadelphije.

Moglo bi vas zanimati

×

Ahilejeva pjesma

Madeline Miller

19.78 €
15.82 €
Dodajte u košaricu