Profil

Zaustavite Ivy Pocket

Caleb Krisp

Drugi dio izvanredne hit-trilogije za djecu, o nezaboravnoj Ivy Pocket – djevojčici čija mašta i samopuzdanje nemaju granica!
11.81 €88.98 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533135717

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 344

Godina objavljivanja: 2017.

Prijevod: Petra Mrduljaš

Vrsta uveza: meki

Dob: 6 +

Ilustracije: Barbara Cantini

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 386 g

Molim vas, neka nitko ne zaustavi Ivy Pocket.
Kirkus Review

Zaustavite Ivy Pocket

Krasi me krhka ljepota kraljevne u nevolji.
Krase me urođeni instinkti tajne agentice.
Imam urođene instinkte spisateljice šund-romana.

U ovom nastavku Ivy dolazi u London u obitelj pogrebnika. Uvjerena je kako je tu dio savršene obitelji, iako se oni prema njoj najčešće odnose kao prema služavki. Ivy tu upoznaje neke nove ljude kojima treba pomoć: nespretnu i znatiželjnu knjižničarku koja se uvijek nađe u Ivynoj blizini u neočekivanim situacijama i plemkinju Estelle koja traži svog brata. No tu su i stari Ivyini poznanici: zlobna i osvetoljubiva Matilda i njezina baka, neugodna gospođica Frost koja običava pomoći Ivy u ključnim trenucima te šašavi duh vojvotkinje od Trinityja.
Ivy će i ovaj put pokazati svoj osebujni karakter koji dovodi do smiješnih i napetih situacija jer naša vrlo lojalna, odvažna, nepokolebljiva i naivna junakinja odlučila je držati konce u svojim rukama i istražiti, na svoj način, sve nedoumice, pitanja i tajne koje se pred njom nađu. Satni joj je dijamant pokazao da njezina krhka i nježna prijateljica Rebecca možda ipak nije mrtva, a tajna koja ju najviše muči – tko je njezina majka – možda će se ipak malo otkriti.

Divni, nevjerojatno zabavni i prekrasno ilustrirani romani o pustolovinama Ivy Pocket dosad su objavljeni u 23 zemlje i s pravom su osvojili čitatelje diljem svijeta.

„Drska i pobunjenička Ivyna narav oduševit će svakog čitatelja svojim očaravajućim i urnebesno smiješnim avanturama.“
School Library Journal

Caleb Krisp i Barbara Cantini

Caleba Krispa odgojili su u Australiji strastveni knjižničari koji su ga vječno hranili književnošću iz 19. stoljeća i nedovoljno toplim žitaricama. Najveća trauma iz djetinjstva vezana mu je uz tetu Mabel i bučine sjemenke te je uvjeren kako mu je tog trena djetinjstvo naglo prekinuto. Nakon završenog školovanja jedno je vrijeme radio u uredu, ali se osjećao kao u zatvorenoj kutiji. Odlučio je baviti se pisanjem i uslijedilo je razdoblje teškog truda, neuspjeha i razočaranja. No, budući da ima diplomu Sveučilišta Strpljivosti, odlučio je da ga to neće pokolebati. Preselio se u napuštenu kućicu duboko u šumi i posvetio se pisanju o avanturama dvanaestogodišnje djevojčice neobična načina razmišljanja. Rezultat je trilogija o Ivy Pocket koja je opravdano osvojila srca čitatelja diljem svijeta.O ilustratorici:
Barbara Cantini rođena je u Firenci, gdje je s velikom strašću završila umjetničku školu i diplomirala kazališnu kostimografiju, čime je dobila priliku zaviriti iza kazališnih kulisa u svijet koji je potpuno opčinjava. Nakon toga završila je Likovnu akademiju te postala animatorica crtanih filmova i sudjelovala je u izradi više crtića na televiziji RAI. Trenutno je najviše zaokupljaju ilustracije u knjigama te radi za razne izdavače širom svijeta.

Moglo bi vas zanimati

×

Zaustavite Ivy Pocket

Caleb Krisp

11.81 €88.98 kn
Dodajte u košaricu