Profil

Volim džudo, volim Sandru

Danica Juričić Spasović

Snažna i lijepa priča o odrastanju i neraskidivu prijateljstvu zapisana je prema istinitu događaju.
11.81 € Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533194288

Broj stranica: 313

Godina objavljivanja: 2012.

Vrsta uveza: meki

Dob: 6 +

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 537 g

Protkan zanosom i jadima prve ljubavi, školskim smicalicama i kvartovskim forama, upornošću, hrabrošću, teškim odlukama, pobjedom, smijehom i pokojom suzom – ovo je roman koji ćete pamtiti.

Volim džudo, volim Sandru

Novi kvart, škola, peti razred, malobrojni prijatelji, a brojniji neprijatelji – sve je to snašlo Antonija, krhkoga plavokosog dječaka. Ne moraš biti velik i jak da bi pobijedio, glasio je natpis na oglasu koji mu se učini kao rješenje svih problema. Spas od uličnih nasilnika iz Bande kombolovaca, novo društvo, snagu i samopouzdanje potražio je u džudaškome klubu. No ni ondje nije lako kada si početnik! Zar mu opasni Stršljen i Zmija čak ni u sportskoj dvorani neće dati mira?! Život mu ne olakšavaju ni leptirići u trbuhu koji su se ondje nepozvani uselili zbog jedne slatke Sandre. Hajime! Gorko-slatke muke počinju!

„U dahu sam pročitala knjigu „Volim džudo, volim Sandru“, kako zbog pripovjedačkog umijeća Danice Juričić Spasović, tako i zbog toga što je riječ o rijetko pogođenom prikazu dobrog rješenja tipične situacije vršnjačkog nasilja. Smatram da ova knjiga daje dobar model reagiranja djeci promatračima kako da se uključe i pomognu, ne samo djeci žrtvama, nego i djeci počiniteljima vršnjačkog nasilja, kao što daje i dobar model ponašanja i odraslima u ovakvim situacijama.“
Prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander

„Za nas džudaše, džudo je puno više od sporta: to je način života, džudo je prijateljstvo, životna škola koja nas uči pobjedama i porazima. Sve je to s puno duha ocrtano kroz likove koji odrastaju uz džudo i stvaraju svoje životne vrijednosti. Ova knjiga ostaje u sjećanju i malim i velikim čitateljima.“
Dr.sc. Sanda Čorak, Hrvatski judo savez

Danica Juričić Spasović

Danica Juričić Spasović rođena je 1967. u Bugojnu, odrasla i školovala se u Dubrovniku. Diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu gdje živi i danas. Kao novinarka pisala je i realizirala radijske emisije za mnoge redakcije. Izvješća o politici, ekonomiji i korupciji činila su fokus njezine novinarske karijere. Autorica je romana za djecu Volim džudo, volim Sandru i Vodim te u Tokio.

Moglo bi vas zanimati

×

Volim džudo, volim Sandru

Danica Juričić Spasović

11.81 €
Dodajte u košaricu