Profil

Vodim te u Tokio

Danica Juričić Spasović

Snažan i nadahnjujući roman za mlade.
13.14 € Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533135632

Broj stranica: 292

Godina objavljivanja: 2017.

Vrsta uveza: meki

Dob: 6 +

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 463 g

Uživala sam i uživljavala se i baš putovala od Zagreba preko Turopolja do Tokija…
Magdalena Živković

Vodim te u Tokio

Svi su u prvom romanu Danice Juričić Spasović “Volim džudo, volim Sandru” postali bolji – osim jednog. Upravo o njemu, o negativcu, o „izgubljenom dječaku”, o tinejdžeru koji je otišao krivim putem i koji se ne može lako vratiti… govori ova dirljiva priča.

Kad padne u ruke policije, Goran, nadimka Zmija, shvaća da će iz lošega društva teško izaći i da ga tek sada čeka pakao. Posjetit ćete s njim barem dva neobična mjesta: maloljetnički zatvor i Japan. Ali usred mračnog dijela priče događa se čarolija dobrote. Na neobičan način Goran dobije priliku za povratak jer zrnca dobra mijenjaju njegov svijet.

I najčvršći među vama neka se ne iznenade ako im, čitajući ovu priču, pobjegne koja suza. Zaljubljenici u Japan i džudo bit će ovdje osobito počašćeni opisima te daleke zemlje, Tokija, kulture i zbivanjima u čuvenom Kodokanu gdje je pored svih tinejdžerica jedna za Gorana uistinu posebna. To je Nami.

„Vjerujem da će tinejdžeri koji budu uzeli u ruke ovu knjigu prepoznati u prikazanim likovima mnoge od dilema koje i njih muče, ali i da će, čitajući s interesom opise iz Japana, naučiti nešto i o uljudnom ophođenju prema drugim ljudima neovisno o njihovoj dobi, zanimanju, spolu ili bilo kojem drugom obilježju.“
Mirjana Krizmanić

„Sam čovjek u kaosu može samo svisnuti… a zrnca dobra ipak mogu svaku priču preokrenuti, dati joj lijep kraj. Uživala sam i uživljavala se i baš putovala od Zagreba preko Turopolja do Tokija, od smućene tuge i zabrinutosti, preko očaja, straha do ozdravljenja i novih perspektiva.“
Magdalena Živković

Danica Juričić Spasović

Danica Juričić Spasović rođena je 1967. u Bugojnu, odrasla i školovala se u Dubrovniku. Diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu gdje živi i danas. Kao novinarka pisala je i realizirala radijske emisije za mnoge redakcije. Izvješća o politici, ekonomiji i korupciji činila su fokus njezine novinarske karijere. Autorica je romana za djecu Volim džudo, volim Sandru i Vodim te u Tokio.

Moglo bi vas zanimati

×

Vodim te u Tokio

Danica Juričić Spasović

13.14 €
Dodajte u košaricu