Profil

Tajna treće pećine

Per Olov Enquist

Ovo je jedan sasvim urnebesan roman za djecu.
14.47 €109.02 kn

Barkod: 9789533194196

Jezik izvornika: Švedski

Broj stranica: 140

Godina objavljivanja: 2012.

Prijevod: Željka Černok

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 6 +

Ilustracije: Leonard Erlbruch

Visina: 23.5 cm

Širina: 15.5 cm

Težina: 353 g

Uzbuđujuće napeto, nevjerojatno duhovito i urnebesno zabavno.

Tajna treće pećine

Ljeto je i djed i Gunilla opet su okupili unuke u kući na jezeru. Djed je cijeli život želio imati psa koji će se zvati Pelle, ali u djetinjstvu mu mama nije dala, a poslije žene kojima se ženio. Kad je konačno našao ženu koja pristaje na psa, nazvali su je Miša. Nedavno je Miša isparila u dolinu s brusnicama i vodopadom i djed je nabavio novog psa koji se zove Pelle. Marcus je negdje čuo da određeni psi s ljudima mogu komunicirati isijavanjem i uvjeren je da Pelle to čini. Djed, Marcus i Gabriel, koji nikada nije pecao, krenuli su na pecanje i naišli na sumnjiv šator, a kad su se pojavili i vlasnici koji pričaju ruski, preplašili su se. Da bi ostali neprimjetni i nimalo sumnjivi, odlučili su glumiti ribiče, a Gabriel je uspio uhvatiti golemu štuku, što mu u početku nitko nije vjerovao jer su mislili da izvanredno glumi. Pozvali su policiju, ali njima ništa vezano uz taj šator nije bilo sumnjivo. Sljedeće je noći neki čovjek prijetio Marcusu kad se javio na telefon. Kad je djed to doznao, odlučio je da ipak moraju otići u novi pohod na Planinu tri pećine, što je obradovalo sve unuke. Marcus je silno želio vidjeti medvjeda s kojim se susreo u trećoj pećini, Mina je bila znatiželjna kako je njezina vučica Maja Rubert, a Gabriel se na putu sprijateljio sa zmijom na koju je nehotice sjeo. Svi su ga napali da je beskrajno neobziran i da muči životinje, ali čini se da mu zmija to nije uzela za zlo pa ju je nazvao Petrus. Pelle je isijavanjem prenio medvjedovu poruku Marcusu da je na vrhu opasno, a Maja Rubert otkrila im je tko je ubio njezinu majku. U trećoj pećini na vrhu planine pronašli su skladište droge, ali onda su se pojavili krijumčari. Uh!

Ovaj totalno napet krimić za djecu nevjerojatno je zabavan i smiješan. Llikovi i mjesto radnje isti su kao i u romanu “Planina tri pećine” pa se može reći da je ovo nastavak, no radnja se ne nastavlja te je ovo sasvim neovisno djelo.

 

Per Olov Enquist

Vrhunski književnik koji je napisao trideset djela: romana, drama i kratkih priča. Rijetki su autori koji jednako izvanredno pišu knjige za odrasle i za djecu. 

Moglo bi vas zanimati

×

Tajna treće pećine

Per Olov Enquist

14.47 €109.02 kn
Dodajte u košaricu