Profil

Svijet od papira: Planet Zemlja

Ruth Symons

Putujući Zemljinom površinom, ali i zaranjajući u Zemljine dubine djeca će otkriti uzavrele vulkane, nevjerojatne pustinje, duboke podvodne brazde, goleme sustave špilja, čarobne obale.
17.12 €128.99 kn

Barkod: 9789533137810

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 28

Godina objavljivanja: 2020.

Prijevod: Merima Nikočević Ibrahimpašić

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 6 +

Ilustracije: Bomboland

Visina: 33.5 cm

Širina: 23.4 cm

Težina: 832 g

Ova je knjiga dobila nagrade “North Somerset Teachers’ Book Award” i “Honorable Mention Correll Book Awards for Excellence in Early Childhood Informational Text” koju dodjeljuje University of Maine.

Svijet od papira: Planet Zemlja

Knjiga je podijeljena u poglavlja: naš planet, tektonske ploče, vulkani, planine, ledenjaci, rijeke, špilje, pustinje, obale, morsko dno, vrijeme, oluje. Kao što je Zemlja sačinjena od više slojeva, tako je koncipirana i ova knjiga.

Tekst na jednostavan način i istovremeno upečatljivo pamtljiv objašnjava najvažnije detalje iz naziva poglavlja, kako svaki od njih djeluju na one druge, otkriva prirodne fenomene i kako oni nastaju. Primjerice kako se dvije trećine vulkana nalazi ispod morske površine, kako magnetizam Zemlje djeluje poput štita koji nas čuva od štetnih Sunčevih zraka, kako nastaju ledenjačke špilje, što je pritoka, a što sliv…

Ilustracije su u kombinaciji s tehnikom izrade totalna novina na hrvatskom tržištu knjiga. Uz 30 prozorčića na otklapanje tu su i duboki reljefni otvori te izrezane stranice kako bi se dobio trodimenzionalni efekt. Same su ilustracije crtane plošno, ali njihovim slaganjem jedne uz druge i dodavanjem sjene dobiva se efekt slojevitosti u kojem se djecu potiče na taktilnost i istraživanje gdje se nalaze prozorčići, a gdje su rezovi.

 

Ruth Symons

Trenutno nema unesenog sadržaja za autora ovog izdanja.

×

Svijet od papira: Planet Zemlja

Ruth Symons

17.12 €128.99 kn
Dodajte u košaricu