Profil

Svijet Egipta

S. A. Caldwell

Autorica je na djeci primjeren način predstavila glavne značajke staroegipatske civilizacije.
15.79 € Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533132037

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 80

Godina objavljivanja: 2013.

Prijevod: Andrea Pongrac

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 6 +

Visina: 30.5 cm

Širina: 26.5 cm

Težina: 868 g

Svijet Egipta

Autorica knjige je prapraunuka je Jamesa Caldwella, koji je u Egiptu boravio krajem 19. stoljeća, baš u vrijeme arheoloških istraživanja i otkrića. Ona je pronašla njegov dnevnik u kojemu je zabilježio svoje dojmove s putovanja od Aleksandrije do Abu Simbela u Gornjem Egiptu. Te bilješke predstavljaju okosnicu ove knjige u kojoj je autorica na djeci primjeren način predstavila glavne značajke staroegipatske civilizacije.

Slikom i sažetim tekstom predstavljeni su kronologija vladara i neke od najznačajnijih ličnosti, značaj rijeke Nil, religija, običaji, svakodnevni život, spomenici, hramovi i grobnice, piramide, kao i suvremeno istraživanje egipatske povijesti.

S. A. Caldwell

Stella Caldwell provela je djetinjstvo u Škotskoj i Južnoafričkoj Republici. Studirala je Englesku književnost na Sveučilištu u Edinbourghu. Nakon studija bila je profesorica engleskog jezika u Pragu, a zatim se zaposlila kao urednica u izdavačkoj kući. Neki od njezinih naslova bili su na vrhu ljestvica New York Timesa. Napisala je mnogo dječjih knjiga u kojima se često kombiniraju povijesne činjenice s izmišljenim likovima i pričama. U izdanju Profila izašle su joj knjige Svijet Egipta, Svijet zmajeva i Svijet zvijeri. Živi i radi u Oxfordu.

×

Svijet Egipta

S. A. Caldwell

15.79 €
Dodajte u košaricu