Profil

Sva čuda svijeta

Daniela Celli

31 ZNAMENITOST IZ CIJELOGA SVIJETA

Priču o svakoj od ovih nevjerojatnih građevina pripovijedaju različiti likovi: arheolozi, pjevači, sultani, čak i kipovi i smiješne maskote.
22.50 €

Barkod: 9789533860947

Jezik izvornika: talijanski

Broj stranica: 98

Godina objavljivanja: 2024.

Prijevod: Maja Šimleša

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 6 +

Ilustracije: Giulia Lombardo

Visina: 35.8 cm

Širina: 27 cm

Težina: 1072 g

Čitajući ovu knjigu djeca se prepuste znatiželji, širom otvore oči i uši.

Sva čuda svijeta

Priču o svakoj od ovih nevjerojatnih građevina, mjestima koja oduševljavaju svojom ljepotom, skladnošću, poviješću, značenjem i utjecajem pripovijedaju različiti likovi: arheolozi, pjevači, sultani, čak i kipovi i smiješne maskote. Stvarajući tako prisniji odnos s čitateljima, djeca će bolje shvatiti način, doba i okolnosti u kojima su te građevine nastale.

Na tom će putovanju djeca otkriti i istražiti dvorce, palače, tornjeve, katedrale, hramove, labirinte… Putem će čuti mnogo drevnih legendi i drugih zanimljivih činjenica: jeste li, na primjer, znali da Big Ben skriva tajnu zatvorsku ćeliju, ili da je Anton Gaudí unutrašnjost Bazilike Svete obitelji u Barceloni zamislio kao šumu izgrađenu od stupova nalik drveću čije grane drže čitavu građevinu?

Svaka priča započinje pozdravom na jeziku zemlje u kojoj se znamenitost nalazi, a na kraju svake priče nalazi se preporuka za posjet drugoj znamenitosti. Na taj način djeca mogu knjigu čitati od početka do kraja, ali i nasumce skakati s jedne na drugu znamenitost.

Autoričina je namjera da se čitajući ovu knjigu djeca prepuste znatiželji, širom otvore oči i uši za izvanredne građevine podignute ljudskom rukom i domišljatošću te ih tako inspirira na putovanje, istraživanje i promatranje svijeta oko sebe.

Daniela Celli i Giulia Lombardo

Daniela Celli rođena je u Firenci 1977. godine. Nakon studija glasovira na Konzervatoriju „Luigi Cherubini“, seli se u New York gdje upisuje studij kriminologije. Godine 1997. vraća se u Italiju gdje diplomira pravo te dobiva i diplomu Akademije dramskih umjetnosti. Budući da je oduvijek bila strastvena putnica, od 2008. godine piše blog o svojim avanturama na obiteljskim putovanjima svijetom.

Giulia Lombardo ilustratorica je koja živi i radi u Firenci. Nakon završetka Klasične gimnazije odlučila je u potpunosti promijeniti smjer obrazovanja i slijediti svoju strast. Upisala se na Akademiju digitalnih umjetnosti Nemo u Firenci te je 2003. diplomirala s najvišom ocjenom. Otada radi kao slobodna ilustratorica na tržištu dječjih knjiga te kao grafička i web-dizajnerica.

Srebro European Design Awards-a hrvatskom izdanju Kradljivice knjiga - Profil knjiga

European design award

Srebro European Design Awards-a hrvatskom izdanju Kradljivice knjiga

Studio Flomaster osvojio je Srebro u kategoriji Pojedinačnih naslovnica knjiga na natjecanju European Design Awards 2020. godine. Nagradu su osvojili za dizajn hrvatskog izdanja knjige Markusa Zusaka “Kradljivica knjiga”. Za naslovnicu je iskorišteno nekoliko desetaka knjiga preko kojih je dizajner Orsat Franković crnim akrilikom ispisao naslov ovog izdanja.

Ukoliko želite naručiti knjigu s nagrađenom naslovnicom u napomeni Vaše narudžbe napišite: Želim nagrađenu naslovnicu.

×

Sva čuda svijeta

Daniela Celli

22.50 €
Dodajte u košaricu