Profil

Snjeguljica - najljepše ilustrirane bajke

Željko Ivanjek

Zakorači u čaroban svijet najpoznatijih bajki!
3.97 € Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533132877

Broj stranica: 24

Godina objavljivanja: 2014.

Vrsta uveza: meki

Dob: 3 do 6 godina

Ilustracije: Dubravka Kolanović

Visina: 20 cm

Širina: 20 cm

Težina: 81 g

Snjeguljica – najljepše ilustrirane bajke

Poznati hrvatski novinar, pisac, scenarist i književni kritičar Željko Ivanjek ukoračio je u predivni svijet bajki i prepričao dvije najpoznatije bajke braće Grimm.

Vjerno originalu, s najvažnijim detaljima, stilski dotjerano Ivanjek je maestralno ispripovijedao ove bajke čiji će likovi oživjeti pred dječijim očima, potaknuti im maštu i pokazati im snagu dobrote, nevinosti i vjernosti. U trenucima kad se čini da će zlo nadvladati, da će opaki ljudi uspjeti u svojim opasnim naumima i spletkama, dogodi se obrat i dobro ipak pobijedi.

Poznata hrvatska ilustratorica Dubravka Kolanović prikazala je ove bajke svojim prepoznatljivim nježnim stilom, bajkovitom atmosferom i toplinom koja očarava.

Željko Ivanjek

Željko Ivanjek rođen je 1954. g. u Zagrebu. Školovao se u Zagrebu i SAD-u. Studirao komparativnu književnost i indologiju na Filozofskome fakultetu u Zagrebu. Radio je kao novinski urednik, novinar, televizijski redatelj i scenarist. Napravio je osamdeset dokumentarnih i dokumentarno-igranih filmova, među kojima jesu: Alberto Fortis: Put po Dalmaciji, James Joyce u Puli (1981.), serije Prizori iz prošlog stoljeća (1982.–5.), U potrazi za izgubljenim vremenom (1991.), Kroz Hrvatsko zagorje itd. Autor je kazališne drame Legenda o Josipi. Radi kao novinar i kritičar u Jutarnjem listu. Objavio je sljedeće knjige: U sjeni Južnog medvjeda (roman u tri čina, za djecu), 1978., Antologija američke kratke priče, 1985., Peto razdoblje – samostalni broj časopisa Quorum (izbor prevedenih eseja), 1987., Epicikli u azilu (sastavi – kratke priče), 1988., Kraj povijesti (sastavi – kratke priče), 1989., Knjiga pingvina(prirodopis ili životopis), 1992., Mali rječnik romantizma, 2001., 350.332 udarca (kratke priče), 2003., Pohvala zaboravu (eseji i članci), 2006., Vunderkindova smrt (poezija), 2007., Staljingrad (roman), 2010., Poluistine (kratke priče), 2012. Ljeto za tri godišnja doba (eseji), 2015.

Dubravka Kolanović studirala je na Savannah College of Art and Design u SAD-u i na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je diplomirala slikarstvo u klasi profesora Vasilija Jordana. Prvu knjigu A Special Day objavila je sa 18 godina kao dobitnik Zlatne nagrade na natjecanju Written and Illustrated by… pod pokroviteljstvom izdavačke kuće Landmark Editions is SAD-a. Do sada je ilustrirala više od stotinu slikovnica, knjiga i udžbenika. Autor je i tekstova za svoje slikovnice koje su objavljene u izdanju britanske kuće Tony Potter Publishing, francuske Grandir, japanske Kodanshae i švicarske Bohem Press. Godine 2004. s ilustracijama iz knjige Halugica Vladimira Nazora bila je kandidat Hrvatske na časnoj listi IBBY (International Board on Books for Young People). Slikovnicu Shine Moon, shinBookbag je proglasio jednom od deset najljepših slikovnica 2010. godine. Slikovnice Dubravke Kolanović nekoliko su puta su čitane i predstavljene na popularnom programu Story Time BBC-a za djecu Cbeebies. Dobitnica je prestižnih nagrada u Hrvatskoj, SAD-u i Japanu.

×

Snjeguljica - najljepše ilustrirane bajke

Željko Ivanjek

3.97 €
Dodajte u košaricu