Profil

Sloboda u rezervatu

Veselko Tenžera

Zbirka tekstova koje je Tenžera objavljivao između 1972. i 1975. u dnevnom listu Vjesnik i polumjesečniku Start.
17.12 €128.99 kn

Barkod: 9789533193861

Broj stranica: 146

Godina objavljivanja: 2012.

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 256 g

Sloboda u rezervatu

Iako ih otada nismo imali priliku čitati (tek manji dio njih prije tri i pol desetljeća objavljen je u knjigama “Miting” i “En passant”), oni nam, baš kao i obično u Tenžere, progovaraju iz našega sada, a možda čak i iz vremena koje možemo tek naslutiti.

Hrabar i moralan, dalekovidan u promišljanju sadašnjice i tankoćutan u osjećanju tijela i duha iz kojih prihvaćamo stare izazove novog vremena, Tenžera nam u ovoj knjizi nudi kritiku života, podsjećajući nas na naše slobode i propitujući naše rezervate.

Veselko Tenžera

Veselko Tenžera (1942. – 1985.) karizmatična je ličnost hrvatske književnosti. Svojom lucidnošću i inteligencijom, imaginacijom i intelektualnom britkošću njegove novinske kritike i feljtoni usporedivi su s Matoševim, Šenoinim, Ujevićevim i Šoljanovim te ga bez sumnje čine jednim od najvećih imena domaće publicistike.
Veselko Tenžera (1942. – 1985.) bio je novinar, književni i likovni kritičar, esejist i feljtonist. Studirao je komparativnu književnost i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Pisao je za najutjecajnije časopise i dnevne listove onoga vremena poput Slobodne Dalmacije, Vjesnika, Starta, Studija i Danasa. Autor je likovnih monografija o Ivanu Lovrenčiću, Ivi Šebalju i Dimitriju Popoviću. Svojom lucidnošću i inteligencijom, imaginacijom i intelektualnom britkošću njegove novinske kritike i feljtoni usporedivi su s Matoševim, Šenoinim, Ujevićevim i Šoljanovim te ga bez sumnje čine jednim od najvećih imena domaće publicistike. Neke od njegovih knjiga su: “Miting”, “En passant”, “Sportski život”, “Zašto volim TV”, “Želja za dobrim kupanjem”, “Šok običnosti”, “Sloboda u rezervatu i druge”.

Moglo bi vas zanimati

×

Sloboda u rezervatu

Veselko Tenžera

17.12 €128.99 kn
Dodajte u košaricu