-10 %
Profil

Slikobasne

Maja Šimleša

Simpatični lik brbljavog dabra domaćin je ove slikovnice i dobro mu je poznata pouka svake basne. On nas odvodi u šetnju Basnocarstvom...
18.90 €
17.01 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 17.01 €

Barkod: 9789533139937

Broj stranica: 48

Godina objavljivanja: 2023.

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 3 do 9 godina

Ilustracije: Sven Nemet

Visina: 28 cm

Širina: 22.7 cm

Težina: 540 g

Vodimo vas u Basnocarstvo gdje šareno društvo mudre priče krije, a dijete, dok čita, radosno se smije.

Slikobasne

Zamislite mjesto gdje su miš i zec jači od lava, a kornjača trkačica prava.
Mjesto gdje koze prate modu, a lisica je ljubomorna na rodu.
Vodimo vas u Basnocarstvo gdje šareno društvo mudre priče krije, a dijete, dok čita, radosno se smije. Jer u ovoj knjizi ne žive samo slova i riječi već i crteži rečenice krase pa je užitak u čitanju veći!

Slikobasne stižu izdaleka. Skrivene u torbi brbljavog dabra, pričalice slavne koja svijetom luta. I, koje li sreće, baš kod nas je stao odmoriti se od puta. U knjizi se nalaze priče o dabrovu carstvu gdje veselo društvo živi od davnina: tri para krila, repovi svih dužina, iznad grmlja vire čupave uši, a broj šapa sve rekorde ruši. Ondje je kornjača trkačica prava, a mišić i zečić jači su od lava. Da bi priče šarenije bile, neke riječi sličica otkriva. Čitati tako mnogo je lakše pa svako dijete u Basnocarstvu uživa!

Tako započinje zbirka od deset basni koje je prepričala i u novo ruho odjenula sjajna Maja Šimleša dajući im svježinu, ritam i rimu. Pojedine riječi dočarane su ilustracijama i tako su nastale Slikobasne, namijenjene djeci kako bi što lakše i brže svladala početno čitanje, ohrabrila se i uvježbala samostalno čitanje, a pri tome se zabavila i ponešto naučila iz pouka tradicionalnih basni uz koje su odrastale mnoge generacije.

Akademski slikar Sven Nemet domišljato je ilustrirao dobro nam znane junake poput hrabrog zečića, lukave rode, taštog i naivnog gavrana, strpljive i uporne kornjače te brojnih drugih likova dajući im puno šarma i humora.

Simpatični lik brbljavog dabra domaćin je ove slikovnice i dobro mu je poznata puka svake basne. On nas odvodi u šetnju Basnocarstvom u kojemu su se smjestile dogodovštine ponajviše iz Ezopovih basni, ali isto tako pronaći ćete i basnu Ivane Brlić-Mažuranić, Ivana Andrejeviča Krilova i Gottholda Ephraima Lessinga... Basne su oduvijek rado čitane i rado prepričavane te time i nezaobilazan dio svakog djetinjstva pa vjerujemo da će i ove Slikobasne brzo pronaći put do svojih mladih čitatelja.

Profil

Maja Šimleša i Sven Nemet

Maja Šimleša

Rođena je u Zagrebu gdje je pohađala školu i fakultet. Završila je španjolski i talijanski jezik s književnošću. Simultana je prevoditeljica u Europskom parlamentu i književnica koja obožava svoj posao. Odmalena je voljela slikovnice i knjige, a raznorazne priče i scenarije smišljala je i sama. Kad skine slušalice i uskoči u tenisice, uživa u onim drugim životnim ulogama koje su je najviše definirale – udana je i mama djevojčice. Ponekad se i sama osjeća kao dijete; uz nepresušnu želju za igrom i vrckavu maštu i dalje smišlja priče, avanture i iznenađenja, tražeći nove prozore u svijet. I svim srcem vjeruje da je to najdragocjenije nasljeđe koje ostavlja svojoj kćeri.

Sven Nemet

Akademski je slikar iz Zagreba. Ilustrira, crta, slika, fotka, radi stolne i videoigre, stripove i crtiće. U Međunarodnom centru za usluge u kulturi u Zagrebu vodi radionice stripa i likovne radionice. U zoološkom vrtu najviše voli gledati žirafe. Zapravo, voli gledati i nosoroge, ma i vidre, i slonove, i tukane, i mravojede ako ne spavaju, a tek hobotnice i rakune…

×

Slikobasne

Maja Šimleša

18.90 €
17.01 €
Dodajte u košaricu