Profil

Sezona kostiju

Samantha Shannon

Svjetska senzacija. Sjajan i raskošan fantasy triler.
17.12 €

Barkod: 9789533133775

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 428

Godina objavljivanja: 2015.

Prijevod: Saša Stančin

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 579 g

Ova knjiga evocira kritiku političke tiranije Georgea Orwella i mitologiju J. R. R. Tolkiena.
USA Today

Samantha Shannon rođena je pripovjedačica.
Observer

Sezona kostiju

Godina je 2059. Svijet je mračno mjesto u kojem se bilo koje odstupanje od norme i bilo kakav nagovještaj „paranormalnih sposobnosti“ najstrože kažnjava. Devetnaestogodišnja Paige Mahoney, vidovnjakinja koja ima sposobnost ulaska u tuđe umove i koja je u londonskom podzemlju poznata pod nadimkom Blijedi Sanjar, jedna je od onih koje vlast želi eliminirati. Jednoga dana Paige je napadnuta i oteta te dovedena na Oxford gdje shvaća da je sve što je dotad vjerovala izgrađeno na laži, a svijet suočen s prijetnjom još opasnijom od okrutne zemaljske vlasti. Paige je odlučila krenuti u borbu za opstanak.

Čitatelji su bili suglasni: “Sezona kostiju” jedna je od najboljih i najuzbudljivijih avantura suvremenog doba, čarobna priča koja i najvećeg skeptika pretvara u dijete koje suspregnutog daha sluša priču i čeka što će se dogoditi kad se stranica okrene…

„Zadivljujuće domišljata i pametna priča o izuzetnoj hrabrosti, herojskom suosjećanju, ljubavi koja prelazi granice i – potrazi za slobodom.“
Booklist

„Sjajan, raskošan fantasy-triler.“
The Times

Samantha Shannon

Samantha Shannon rodila se 1991. u zapadnom Londonu, a pisati je počela s petnaest godina. Od 2010. do 2013. studirala je engleski jezik i književnost na koledžu St. Anne’s u Oxfordu. Godine 2013. objavila je Sezonu kostiju, prvi u ciklusu od sedam romana.
Sezona kostiju našla se na ljestvici najprodavanijih izdanja New York Timesa, Sunday Timesa i Asian Agea, a Daily Mail, Stylist te Huffington Post proglasili su je knjigom godine. Amazon je roman 2013. uvrstio na svoj popis najboljih knjiga godine. Preveden je na dvadeset i osam jezika, a The Imaginarium Studios te 20th Century Fox kupili su prava na ekranizaciju. Samantha Shannon je 2014. uvrštena u Power 1000, popis tisuću najmoćnijih osoba, koji je pripremio list Evening Standard. U izdanju Profila objavljen je i drugi nastavak serijala – Mimetički poredak.

Moglo bi vas zanimati

×

Sezona kostiju

Samantha Shannon

17.12 €
Dodajte u košaricu