-24 %
Profil

Rosie Zakovica, izumiteljica

Andrea Beaty

Glavni je lik ove naše priče Rosie Zakovica, čiji je san postati velika izumiteljica.
17.12 € 128.99 kn
13.00 € 97.95 kn
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13.00 € (97.95 kn)

Barkod: 9789533139203

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 32

Godina objavljivanja: 2022.

Prijevod: Ozren Doležal

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 3 do 9 godina

Ilustracije: David Roberts

Visina: 28.5 cm

Širina: 23.3 cm

Težina: 410 g

Rosie Zakovica, izumiteljica ostat će u pamćenju vaše djece te će biti takva vrsta knjige zbog koje će se, kad odrastu, vraćati u knjižare, knjižnice ili u domove svojih roditelja kako bi je ponovo pročitali.
Books4yourkids

Rosie Zakovica, izumiteljica

Rosie Zakovica iznimna je djevojčica, radoznala, kreativna i domišljata. Gdje neki vide samo otpad, ona nalazi nadahnuće. Noću, sama u svojoj sobi, povučena Rosie stvara velike izume iz trica i sitnica koje pronalazi. Aparati za hot-dog, hlače s helijem, sirni šeširi za tjeranje zmija… Rosieni izumi ostavili bi svijet bez daha – kad bi dopustila da ih itko vidi. U strahu od neuspjeha skriva ih pod krevetom. No sve se mijenja nakon sudbonosnog posjeta pratetke Rose koja će joj pokazati da se prvoga neuspjelog pokušaja ne treba plašiti nego ga treba slaviti.

Dogodovštine glavnih junaka prati animirana serija na Netflixu, a za nešto stariju djecu Profil je objavio i ilustrirani roman Ada Vijugica i opasne hlače.

„Ova proslava kreativnosti i ustrajnosti ispričana je rimovanim tekstom koji priči daje zamah i ritam u skladu sa slavljenjem svoje junakinje Rosie. Ona je maštovita izumiteljica koja skriva svoje izume nakon što su joj se izrugivali zbog jednog od njih. Tada pronalazi ohrabrenje koje joj pruža njezina pratetka čiji je smijeh znak slavlja, a ne osuđivanja. Udruživanje mudrosti starije žene i entuzijazma mlade djevojčice prekrasno funkcionira. Robertsove šarene ilustracije, nastale tehnikom vodenih boja i tinte, prikazuju razni otpad, napravice i izume, kao što su primjerice hlače ispunjene helijem. Ilustracije su pune života, kao i tekst i sama Rosie. Milimetarski papiri na naslovnici i zadnjim stranicama podsjetnik su da je za kreativnost potrebno svjesno promišljanje. Povijesna opaska na kraju knjige povezuje Rosie s njezinom imenjakinjom Zakivačicom Rosie (Rosie the Riveter), ženom s plakata na kojem je slogan ‘Mi to možemo!’ Mladi čitatelji u to će već biti uvjereni.“
Booklist

„Napisan u šarmantnim stihovima i ispunjen zanimljivim povijesnim pričama o ženama u zrakoplovstvu, ovo je savršeno inspirativan tekst za mlade kreativce.“
Cory Doctorow

„Ilustracije nastale tehnikom miješanih medija pune su komičnih detalja koji održavaju dobro raspoloženje i naglašavaju Rosienu kreativnost na svakom koraku.“
Publishers Weekly

 

 

Andrea Beaty i David Roberts

Andrea Beaty američka je spisateljica rođena u Illinoisu. Dolazi iz velike obitelji sa šestoro djece. Kao dijete obožavala je trčati po poljima u potrazi za avanturom, ali iznad svega, obožavala je čitati. Najviše su joj se sviđali krimići za djecu zatim je čitala Agathu Christie da bi se potom prebacila na klasike. Voli i pjevati te ponekad sanjari da nastupi na Broadwayu. Studirala je biologiju i informatiku na Sveučilištu Illinois. Nakon studija radila je u tvrtki koja se bavi kompjuterskim programiranjem. S vremenom je shvatila da joj je taj posao donio puno dobroga za pisanje jer je jako pazila što piše kad je pisala o tehnici, kompjuterima i programiranju te je sama sebi bila najstroža urednica. Sada živi u Chicagu s obitelji i često ide na turneje po američkim, a i svjetskim školama gdje prenosi svoju ljubav prema čitanju i pisanju. Uz Adu Pricu znanstvenicu, napisala je još dvije sjajne slikovnice koje slave STEM: Iggy Peck, Architect te Rosie Revere, Engineer.

David Roberts ilustrirao je mnoge knjige, uključujući i seriju knjiga o Radoznalcima – Ada Vijugica, znanstvenica, Sofija Tvrdoglavica, buduća predsjednica, Rosie Zakovica, izumiteljica, The Cook and the King (Kuhar i kralj) i Happy Birthday, Madame Chapeau (Sretan rođendan, gospođo Chapeau). Živi u Londonu.

Moglo bi vas zanimati

×

Rosie Zakovica, izumiteljica

Andrea Beaty

17.12 € 128.99 kn
9.00 € 67.81 kn
Dodajte u košaricu