-20 %
Profil

Projekt Barnabus

Braća Fan

Upoznajte Barnabusa.
Napola je miš, napola slon.

U svijetu savršenih ljubimaca Barnabus je nesavršen, stoga je skriven od pogleda sve dok ga san o slobodi ne povede u opasnu pustolovinu zajedno s njegovim nimalo običnim prijateljima.
19.78 €
15.82 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 15.82 €

Barkod: 9789533138244

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 72

Godina objavljivanja: 2022.

Prijevod: Ozren Doležal

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 6 +

Ilustracije: Eric, Terry i Devin Fan

Visina: 25.4 cm

Širina: 25.4 cm

Težina: 600 g

Ova iskrena alegorija, idealna za vrijeme u kojem živimo, slavi različitost, hrabrost i solidarnost.
Kirkus Reviews

Ambiciozna priča o pobuni, bijegu i važnosti prihvaćanju drugačijih.
Publishers Weekly

Duhovita i nježna slikovnica… ova katarzična poslastica za djecu obiluje vizualnim iznenađenjima i užicima.
Wall Street Journal

Kad Barnabus i njegovi nesavršeni prijatelji odluče pobjeći iz zatočeništva, navijat ćete za njih na svakom koraku.
Evanston Public Library

Projekt Barnabus

Duboko pod zemljom, ispod trgovine Savršeni ljubimci, gdje djeca mogu kupiti „savršena” bića stvorena genetičkim inženjeringom, postoji tajni laboratorij. Barnabus i njegovi prijatelji zatočeni su i žive u tom laboratoriju jer nitko od njih nije savršen… Svi su oni neuspješni projekti. Barnabus nikad nije bio izvan svojeg sićušnog staklenog zvona. Međutim, on sanja o tome da će jednoga dana vidjeti svijet iznad zemlje o kojemu mu je pripovijedao njegov prijatelj žohar Pip: svijet s blistavim, srebrnim jezerima, zelenim stablima i planinama koje sežu sve do neba, osvijetljene vlastitim zvjezdicama.
No Barnabus će morati doći do vanjskoga svijeta i prije nego što je mislio jer zelena gumena odijela namjeravaju reciklirati sve neuspješne projekte… a Barnabus ne želi da ga pretvore u nekog mekšeg i čupavijeg ljubimca s većim očima. On samo želi biti ono što jest. Stoga odluči da je kucnulo vrijeme za bijeg. Zahvaljujući svojoj maloj surli, i uz mnogo suradnje i hrabrosti, Barnabus kreće u potragu za slobodom ‒ i za mjestom gdje će on i prijatelji napokon biti prihvaćeni onakvi kakvi jesu.

Ova napeta, a topla priča prepuna nevjerojatnih detalja slavi hrabrost, solidarnost i različitost te govori o tome koliko je važno slijediti svoje snove i pronaći mjesto kojemu zaista pripadamo, mjesto u kojem savršenstvo znači biti vjeran sebi i svojim prijateljima.

Terry, Eric i Devin Fan braća su, pisci i umjetnici koji su odmalena smišljali priče, a “Projekt Barnabus” prva je slikovnica na kojoj su sva trojica zajedno radila. Braća Fan sanjare i rade u kanadskom Torontu, gradu s planinama osvijetljenim vlastitim zvjezdicama uz blistavo, srebrno jezero.

„Tekst i ilustracije prekrasno se nadopunjuju i prenose napetost bijega nimalo običnih junaka te ključnu ulogu koju timski rad i prijateljstvo imaju za njihov uspjeh.“
Booklist

„Istraživanje čežnje za slobodom uz uvijek aktualnu poruku o važnosti prihvaćanja daju Projektu Barnabus popularnost i bezvremensku vrijednost.”
BookPage

„Ovoj neobičnoj epskoj priči nedostaje samo još Spielbergova redateljska palica kako bi raširila svoja filmična krila – a možda će se to i dogoditi.”
School Library Journal

Nagrade i priznanja:
DOBITNIK 2021. ‒ TD Canadian Children’s Literature Award
DOBITNIK 2020. ‒ Governor General’s Literary Awards
NOMINACIJA 2020. – Elizabeth Mrazik-Cleaver Canadian Picture Book Award
FINALIST 2021. ‒ Shining Willow Award
NOMINACIJA 2021. ‒ Red Clover Award
UŽI IZBOR 2021. ‒ Florida Sunshine State Young Reader’s Award
UŽI IZBOR 2021. ‒ Vancouver Children’s Literature Roundtable – Nagrada Sheila Barry za najbolju kanadsku slikovnicu godine
UŽI IZBOR 2021. ‒ Marilyn Baillie Picture Book Award
NOMINACIJA 2022. ‒ Kate Greenaway Medal

Najbolja slikovnica godine ‒ Kirkus Reviews
Najbolja slikovnica godine ‒ amazon.com
Na popisu 101. najbolje dječje dječje knjige ‒ Evanston Public Library
Na popisu najboljih knjiga za mlade 2020. ‒ Booklist
Najprodavaniji naslov ‒ CBC Books
Na popisu odabranih zapaženih slikovnica ‒ Golden Duck
Knjiga godine 2021. ‒ Bank Street

Braća Fan

Terry, Eric i Devin Fan odrasli su u Torontu, gdje i dalje žive i rade. Tri su brata od malih nogu surađivala na kreativnim projektima uključujući umjetnička djela, rukopise slikovnica, pa čak i scenarije. Braća Fan stekla su umjetničku izobrazbu na Sveučilištu Ontario za umjetnost i dizajn u Torontu. Njihov je rad spoj tradicionalnih i suvremenih tehnika, gdje se tinta ili grafit koriste uz digitalnu tehnologiju. Terry i Eric Fan dobitnici su prestižne stipendije Sendak te su nominirani za medalju Kate Greenaway, kao i za nagradu Governor General’s Literary Award. Obojica su autori i ilustratori knjiga koje je priznala i struka i publika: “Noćni vrtlar”, “Ocean do neba”, “Palo s neba”, koje su objavljene i u Hrvatskoj. Također su ilustrirali slikovnicu autora Chrisa Hadfielda “The Darkest Dark” (Najtamnija tama), “The Antlered Ship” (Rogati brod) autorice Dashke Slater i “The Scarecrow” (Strašilo) spisateljice Beth Ferry.

×

Projekt Barnabus

Braća Fan

19.78 €
15.82 €
Dodajte u košaricu