Profil

Plavi cvijet

Manuel Šumberac

Krasna priča o strpljivosti, trudu, o odrastanju i razvitku. Priča je to i o posebnosti koju nosimo u sebi te o vremenu koje svakome od nas treba za razvoj.
10.49 €79.04 kn

Barkod: 9789533137728

Broj stranica: 36

Godina objavljivanja: 2020.

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 0 do 6 godina

Ilustracije: Manuel Šumberac

Visina: 25.7 cm

Širina: 24.5 cm

Težina: 422 g

Neki su sporiji, a neki brži, no važno je dati vremena kako bismo svoju posebnost mogli pokazati najljepšim cvjetovima.

Plavi cvijet

Dora je dobila na dar sićušnu biljku s tek jednim jedinim listom. Rekli su joj da će biti posebna, velika, najljepša. No treba joj vremena, Dora mora biti strpljiva. Odabrala je vazu, zalijevala je, stavila je na najbolje mjesto, dodijelila joj ime, pažljivo se o njoj brinula. I čekala. I biljka je polako rasla, malo ukrivo, no Dora se nije brinula. Vjerovala je u svoj cvijet. No jednog je dana biljka prestala rasti. No Dora u početku nije odustajala, dat će mu vremena. Ali nakon nekog vremana počela si je postavljati pitanja i postala nestrpljiva. Možda taj cvijet ne mora biti toliko poseban, možda može biti poput drugih? I taman kad je odustala, plavi ju je cvijet iznenadio.

 

 

Manuel Šumberac

Manuel Šumberac: Manuel Šumberac dobio je važne nagrade za svoj rad: Grigor Vitez za ilustracije za stariju dob djece za slikovnicu Jura i kuckalo protiv dosade; kao glavni animator na filmu Guliver autora Zdenka Bašića osvaja Grand Prix 19. Dana hrvatskog filma te posebno priznanje na Libertas filmskom festivalu u Dubrovniku; za svoj animirani film Escargot (2010.) osvojio je drugu nagradu na 42. Reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva te prvu nagradu na festivalu Balkans Beyond Borders. Najznačajniju hrvatsku glazbenu nagradu Porin osvojio je dvaput – 2010. za Gibbonijev videospot Žeđam i 2012. za likovno oblikovanje albuma Svijet glamura Hladnog piva; za animirani glazbeni videobroj Your Irresistible Smile 2012. osvojio je Golden Bra Award za najbolju animaciju na Magdalena International Festival of Creative Communication; Zlatnu ribicu Neuma osvojio je 2014. za najbolji 3D animirani film na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Neumu. Dosad je napravio 4 autorska animirana filma i 4 videospota.

Moglo bi vas zanimati

×

Plavi cvijet

Manuel Šumberac

10.49 €79.04 kn
Dodajte u košaricu