-20 %
Profil

Pinokio

An Leysen

Priča o drvenom lutku koji je htio postati dječak. Klasik uz koji odrastaju generacije.
13.14 €
10.51 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 10.51 €

Barkod: 9789533138053

Jezik izvornika: nizozemski

Broj stranica: 60

Godina objavljivanja: 2021.

Prijevod: Ozren Doležal

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 6 +

Visina: 26.5 cm

Širina: 25.5 cm

Težina: 560 g

Zadivljujuće ilustracije.
Publishers Weekly

Iznimna estetika i pomno osmišljeni detalji.
Creative Kids Tales

Pinokio

Nekoć davno živio jedan siromašni, osamljeni drvodjelac. Zvao se Đepeto. Stanovao je sam u skučenom sobičku s jednim prozorčićem kroz koji je prodiralo svjetlo. Drvodjelac je odlučio načiniti lutka da mu pravi društvo. Nazvao ga je Pinokio. U svoj je rad Đepeto uložio toliko ljubavi da je lutak postao više od obične, drvene marionete. Pinokio je izgledao poput pravog dječaka, plesao je i skakao a da mu nitko nije povlačio konce. Upravo je to i želio postati. No prije nego što se pretvori u pravog dječaka, Pinokio mora naučiti mnogo toga o životu.

Priča o drvenom lutku koji je htio postati dječak, klasik je uz koji odrastaju generacije.

Od svog nastanka davne 1881. godine, kada je priča talijanskog autora Carla Lorenzinija, poznatijeg pod pseudonimom Carlo Collodi, započela izlaziti u nastavcima u prvom talijanskom listu za djecu, ova priča ne prestaje inspirirati. Ovoga je puta ovu priču divno prepričala i ilustrirala belgijska umjetnica An Leysen.

 

Profil

An Leysen

An Leysen radi kao učiteljica u gradiću Turnhoutu u Belgiji. Podučava krativno stvaranje i likovno izražavanje te modne ilustracije. U svoje slobodno vrijeme voli čitati i crtati, a najveća joj je strast rad na knjigama i slikovnicama za djecu.

I obiteljski joj je život obilježen umjetnošću – udana je za likovnog umjetnika Jefa Faesa. Imaju kćer Louise koja također u sebi nosi umjetničku žicu, pa je tako već nacrtala neke ilustracije za maminu slikovnicu Tanneke de heksenprinses (Tanneke, princeza vještica), kao i za Prinses Dommelijntje (Princeza koja nije mogla spavati).

An Leysen autorica je serije prekrasno ilustriranih te vješto i toplo prepričanih klasika: Snjeguljica, Pinokio, Orašar, Baba Jaga, Ljepotica i Zvijer, Palčica.

×

Pinokio

An Leysen

13.14 €
10.51 €
Dodajte u košaricu