Profil

Patina

Jason Reynolds

Sjajan roman dobitnika prestižnih nagrada, bestselera New York Timesa.
Ovo je druga autorova knjiga u seriji o brzoj i temperamentnoj djeci koja se silno žele dokazati jedni drugima, ali i samima sebi. Kao i "Duh", prvi roman iz serije, osvojio je čitatelja diljem svijeta.
9.16 €69.02 kn

Barkod: 9789533137438

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 192

Godina objavljivanja: 2020.

Prijevod: Dražen Čulić

Vrsta uveza: meki

Dob: 6 +

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 225 g

Ovo je još jedan autorov blistav roman – čitatelji će s nestrpljenjem očekivati sljedeći roman u seriji.
Kirkus Review

Reynoldsova vještina da ispreda priču o Patini na više razina – o rasi i ekonomskom statusu, prihvaćanju i tuzi, odanosti i individualnosti – dirljiva je i savršena.
New York Times Book Reivew

Patina

Kad pritisak postane prevelik, može li Patty i njega pretrčati? Patina Patty Jones najbrža je djevojka u trkačkom timu Branitelji. Mnogo je razloga zašto je tako brza i zbog čega trči. Da djeci koja joj se podruguju u otmjenoj novoj školi koju pohađa pokaže da će ona jednom uspjeti. Da sebi dokaže da je u nečemu odlična i da si ojača samopouzdanje koje joj je potrebno u susretu s novom okolinom. Za novake u timu – Duha, Sunnyja i Lua – trči da ih učini ponosnima. Patty trči i za svoju sestricu, Maddy, koja vjeruje da će je ona naučiti kako biti hrabra i jaka, čak i kad se tako ne osjeća. Patty osobito trči i za njihovu majku koja više nikad neće potrčati. No pritisci se gomilaju, a s njima i napetost. Hoće li se Patty uspjeti dokazati? Može li svladati predrasude okoline i svoje vlastite? Može li zaštititi Maddy i ohrabriti je kad se i sama boji? Može li u najvažnijem trenutku biti najkoncentriranija? Je li spremna i dovoljno snažna da sve ostavi za sobom?

“Reynoldsova vještina da ispreda priču o Patini na više razina – o rasi i ekonomskom statusu, prihvaćanju i tuzi, odanosti i individualnosti – dirljiva je i savršena. Snažna, a ne drži prodike, ta njezina priča govori ritmičnim jezikom pomiješanim s humorom i začuđujućom pronicljivošću, čime otkriva duboki unutarnji svijet ispod grube vanjštine.”
New York Times Book Reivew

“Zaplet se ubrzava poput trkača o kojima ova priča pripovijeda I vješto progovara o temama kao što su izolacija, život uz bolesnu osobu, gubitak roditelja, svladavanje socioekonomskih statusa I rasnih predrasuda bez da čitatelji imaju osjećaj kako knjiga govori o problemima. A najbolje od svega ovo je knjiga o sestrinskoj ljubavi u kojoj junakinja voli svoju sestricu više nego sve muffine na svijetu. Drugi roman u seriji o trkačem timu je cjelovit, složen I blistav samostalan roman.”
Booklist

“Reynolds stvara trodimenzionalnu junakinju spremnu na sukobe. Njezina teško stečena pragmatičnost pomaže joj da trkače Branitelja pretvori u tim, da otkrije odnose I nijanse u ponašanju djevojaka u uglavnom bjelačkoj školi koju pohađa I izvuče najbolje Iz svoje neobične obitelji. A kad joj obitelj bude u opasnosti, čitatelji će osjetiti njezin bol. Ovo je još jedan autorov blistav roman – čitatelji će s nestrpljenjem očekivati sljedeći roman u seriji.”
Kirkus Review

Jason Reynolds

Jason Reynolds rođen je i odrastao u Washingtonu. Nakon srednje škole studirao je književnost na sveučilištu Maryland, a zatim je jedno vrijeme radio u knjižari specijaliziranoj za afričko-američku književnost. Za svoja je djela osvojio je nagrade: Edgar, John Newbery Medal i Michael L. Printz. U izdanju Profila objavljeni su njegovi romani Duh i Patina.

×

Patina

Jason Reynolds

9.16 €69.02 kn
Dodajte u košaricu