Profil

Ottolina na putovanju

Chris Riddell

Treći nastavak divnog, prekrasno ilustriranog serijala koji se čita u 32 zemlje svijeta!
6.62 €49.88 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533135830

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 176

Godina objavljivanja: 2017.

Prijevod: Andrea Bagović

Vrsta uveza: meki

Dob: 6 +

Ilustracije: Chris Riddell

Visina: 20.5 cm

Težina: 335 g

Djelo genija.
Sunday Telegraph

Svaku stranicu krasi starinska elegancija.
Sunday Times

Ottolina na putovanju

Ottolina i g. Munroe obično su nerazdvojni i savršeno se razumiju iako g. Munroe uopće ne govori. U ovom nastavku popularnog serijala g. Munroe pokušao je Ottolini pokazati o čemu razmišlja, ali je ona bila toliko zauzeta da ga uopće nije primjećivala. Stoga je rastuženi g. Munroe odlučio sam otputovati u Norvešku i pronaći Dosta Veliko Stopalo, dlakavog, zubatog i golemog trola o kojem se pričaju zastrašujuće priče, a kojeg nitko nije vidio.
Zamislite samo osjećaj osamljenosti koji je Ottolinu obuzeo kad je ustanovila da g. Munroea nema! Srećom, brzo je shvatila kamo se uputio, a prijatelji su joj pomogli da krene za njim. Kapetan podmornice Levijatan, Jules Pasternak, odveo je dio puta nju i njezinog pomoćnika medvjeda koji živi u podrumu njihove zgrade, zatim su sjeli u avion Minti Vinonosac kojoj je Norveška bila usput. Na kraju im je pomogao i slavni istraživač Thør Thørensen koji ih je na svojoj splavi odveo do odredišta.
Kad je Ottolina konačno pronašla g. Munroea, sreći nije bilo kraja. G. Munroe dao joj je močvočale, naočale pomoću kojih onaj tko kroz njih gleda sve vidi jasnije. Tada je Ottolina shvatila da ga je zanemarivala i obećala da to više neće činiti.

U ovom prekrasnom trećem nastavku o ljupkoj i dobronamjernoj djevojčici kojoj sve uspijeva zahvaljujući prijateljima i pametnom planu čitatelji će ponovo uz fantastične ilustracije uživati u Ottolininim avanturama.

„Ljupko elegantno, puno domišljatih detalja, duhovitih slikovnih iznenađenja i vizualnih šala.“
Daily Mail

 

Chris Riddell

Chris Riddell, nagrađivani ilustrator svake nedjelje u Observeru objavljuje strip vezan uz političke događaje. Za ilustracije naslovnica dobio je mnoštvo najvažnijih nagrada, prvi je put osvojio nagradu Kate Greenway medal 2001., a njegovi autorski roman The Goth Girl and a ghost of a mouse dobio je nagradu Costa Children’s Award 2013. Chris Riddell vrlo je aktivan u promicanju važnosti čitanja djece, spremno posjećuje škole, bori se protiv zatvaranja knjižnica, čak je sudjelovao u pralementarnoj raspravi o školskim knjižnicama. Serija o Ottolini – unutar koje su objavljeni romani Ottolina ide u školu, Ottolina i Žuta Mačka, Ottolina na putovanju, Ottolina i Purpurni Lisac – prevedena je u 32 zemlje svijeta. Živi u Brightonu uz plažu sa ženom i troje djece.

Moglo bi vas zanimati

×

Ottolina na putovanju

Chris Riddell

6.62 €49.88 kn
Dodajte u košaricu