Profil

Ottolina ide u školu

Chris Riddell

Prvi nastavak divnog, prekrasno ilustriranog serijala koji se čita u 32 zemlje svijeta!
6.62 €49.88 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533135274

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 176

Godina objavljivanja: 2016.

Prijevod: Andrea Bagović

Vrsta uveza: meki

Dob: 6 +

Ilustracije: Chris Riddell

Visina: 20.5 cm

Težina: 327 g

Svaku stranicu krasi starinska elegancija.
Sunday Times

Djelo genija.
Sunday Telegraph

Ottolina ide u školu

Upoznajte Ottolinu, izuzetno ljupku i simpatičnu djevojčicu koja živi sa svojim najboljim prijateljem gospodinom Munroeom u Velegradu, u tornju kojeg svi zovu Paprenka. Njezini su roditelji gotovo stalno na putu jer su poznati sakupljači, ali joj se redovito javljaju razglednicama. No Ottolina je dobro zbrinuta, okružena ljudima koji paze da joj ništa ne nedostaje i da se ne osjeća usamljeno.

Jednog je dana šetajući parkom upoznala svoju novu prijateljicu Cecily Lawrence Forbes III. s njezinim kućnim ljubimcem ponijem Žvakijem. Cecily je osebujna djevojčica nevjerojatne mašte koju je Ottolina odmah zavoljela. Cecily pohađa Školu za drugačije nadarenu djecu pa je i Ottolina odlučila poći. Škola se Ottolini izuzetno svidjela, jedino se malo boji da ona jednostavno nije drugačije nadarena. Vlasnica škole, Alice B. Smith, u to nimalo ne sumnja. Gospodina Munroea više brine što se pojavljuje duh za kojeg se priča da noću opsjeda školu.

Kako će hrabra i znatiželjna Ottolina otkriti svoju drugačiju nadarenost uz pomoć novih prijatelja, pročitajte u ovom predivno ilustriranom romanu.

„Divno ilustrirano.“
Guardian

 

Chris Riddell

Chris Riddell, nagrađivani ilustrator svake nedjelje u Observeru objavljuje strip vezan uz političke događaje. Za ilustracije naslovnica dobio je mnoštvo najvažnijih nagrada, prvi je put osvojio nagradu Kate Greenway medal 2001., a njegovi autorski roman The Goth Girl and a ghost of a mouse dobio je nagradu Costa Children’s Award 2013. Chris Riddell vrlo je aktivan u promicanju važnosti čitanja djece, spremno posjećuje škole, bori se protiv zatvaranja knjižnica, čak je sudjelovao u pralementarnoj raspravi o školskim knjižnicama. Serija o Ottolini – unutar koje su objavljeni romani Ottolina ide u školu, Ottolina i Žuta Mačka, Ottolina na putovanju, Ottolina i Purpurni Lisac – prevedena je u 32 zemlje svijeta. Živi u Brightonu uz plažu sa ženom i troje djece.

Moglo bi vas zanimati

×

Ottolina ide u školu

Chris Riddell

6.62 €49.88 kn
Dodajte u košaricu