-10 %
Profil

Nevjerojatna pitanja i odgovori za laku noć

Isabel Thomas

Briljantni upiti kojima djeca zasipaju, zbunjuju i zapanjuju odrasle svaki dan. Fantastično zabavni i poučni odgovori.
Nevjerojatna pitanja pomoći će djeci u istraživanju života, svemira i svega u njemu ‒ a najbolje vrijeme za to (kao što svaki znanstvenik zna) jest prije spavanja.
19.80 €
17.82 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 17.82 €

Barkod: 9789533139319

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 96

Godina objavljivanja: 2023.

Prijevod: Dina Morić Bošnjak

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 6 +

Ilustracije: Aaron Cushley

Visina: 28.5 cm

Širina: 20.5 cm

Težina: 650 g

Rasplamsajte maštu svojih mališana i pustite ih neka pitaju i propituju, uvijek i iznova.

Više od 70 nevjerojatnih pitanja i zanimljivih odgovora.

Nevjerojatna pitanja i odgovori za laku noć

Mogu li naučiti razgovarati sa životinjama?
Kako djeluje gravitacija?
Mogli li spavati otvorenih očiju?
Koliko je velik svemir?
Zašto nitko ne može škakljati sam sebe?
Zašto sam ja JA, a ne netko drugi?
Mogu li plivati u sladoledu?
Koliko je teška Zemlja?
Koji je najgori smrad na svijetu?
Zašto ne živimo vječno…?

Sve su to nevjerojatna pitanja na koja odgovore možete pronaći u ovoj zanimljivoj riznici zadivljujućih informacija i promišljanja. Briljantni su to upiti kojima djeca zasipaju, zbunjuju i zapanjuju odrasle svaki dan. Fantastično zabavni i poučni odgovori Isabel Thomas skladno su združeni s odvažnim i privlačnim ilustracijama Aarona Cushleyja u ovoj zbirci neobičnih i čudesnih činjenica koje će radoznalci poželjeti iznova čitati.

No prisjetimo se stare mudrosti koja kaže da nijedan od odgovora na pitanja nije stopostotno točan ‒ i kao što će nam reći svaki znanstvenik, ne postoje savršeni odgovori! To su samo naši najbolji odgovori utemeljeni na dokazima koji su nam trenutačno dostupni. Kako znanstvenici nastavljaju eksperimentirati, istraživati, prikupljati i otkrivati nove podatke, tako će se i odgovori vjerojatno mijenjati. Nevjerojatna pitanja u ovoj knjizi pomoći će djeci u istraživanju života, svemira i svega u njemu ‒ a najbolje vrijeme za to (kao što svaki znanstvenik zna) jest prije spavanja. Tada se u dječjim glavama roje pitanja i pitanja, pa je vrijeme da nahranimo njihovu znatiželju i uronimo u više od 70 nevjerojatnih pitanja i zanimljivih odgovora.

I ne zaboravite, većina otkrića i ideja koje mijenjaju svijet potaknuta je nevjerojatnim pitanjem. Znanstvenici traže odgovore na različite načine. Neki vire u teleskope ili u mikroskope. Neki provode pažljivo isplanirane pokuse koristeći se sofisticiranim strojevima u vrlo opremljenim laboratorijima. Drugi eksperimentiraju u svojim umovima služeći se matematikom. Neki razgovaraju s ljudima (ili slušaju zamorčiće). A neki sasvim slučajno nabasaju na odgovor. Postoji toliko mnogo različitih načina da se bavimo znanošću i zato rasplamsajte maštu svojih mališana i pustite ih neka pitaju i propituju, uvijek i iznova.

Profil

Isabel Thomas i Aaron Cushley

Isabel Thomas piše znanstvene i dječje knjige, članke za dječje znanstvene časopise te osmišljava sadržaje za znanstvene projekte namijenjene radu na terenu, kao što su program Explorify Wellcome Trusta za učitelje osnovnih škola, www.dementiaexplained.org te projekt Parents for STEM Futures, koji je razvijen na Sveučilištu Oxford, a cilj mu je nadahnuti djecu iz različitih sredina da se bave znanošću. Neizostavna je gošća na edukativnim i znanstvenim festivalima, u školama i drugim događanjima gdje održava govore i radionice.

Napisala je više od 180 knjiga o znanosti i prirodi za mlade, koje su prevedene na više od 20 jezika. Dobitnica je nagrade Američkog društva za unaprjeđenje znanosti AAAS Subaru SB&F Prize for Excellence in Science Books 2020 te je bila u užem izboru užem izboru za brojne nagrade kao što su Deutsche Jugendliteraturpreis 2021, Royal Society Young People’s Book Prize, Association of Science Education Book of the Year, English 4–11 Picture Book Awards i Blue Peter Book Awards.

Hrvatskoj publici predstavlja se izuzetno zanimljivom i neobičnom knjigom Nevjerojatna pitanja i odgovori za laku noć.

Aaron Cushley ilustrator je iz Belfasta, gdje je i studirao ilustraciju i grafički dizajn u Školi umjetnosti i dizajna na Sveučilištu Ulster. Trenutačno radi kao ilustrator i grafički dizajner. Surađuje s brojnim izdavačkim kućama te obavlja raznovrsne poslove s područja grafičkog dizajna za razne uspješne, ali i novoosnovane tvrtke. Strastveno želi pronaći priču koja stoji iza uputa njegovih klijenata, a sve kako bi im pomogao da ožive svoj posao i viziju.

×

Nevjerojatna pitanja i odgovori za laku noć

Isabel Thomas

19.80 €
17.82 €
Dodajte u košaricu