-37 %
Profil

Moji prijatelji, književni junaci

Roberto Piumini

Iznimno napisane i ilustrirane biografije 40 junakinja i junaka iz slavnih književnih djela: od Dorothy, šegrta Hlapića do Harryja Pottera i Anne Frank.
15.79 € 118.97 kn
10.00 € 75.35 kn
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 10.00 € (75.35 kn)

Barkod: 9789533138961

Jezik izvornika: talijanski

Broj stranica: 90

Godina objavljivanja: 2022.

Prijevod: Paula Jurišić

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 6 +

Ilustracije: Elisa Paganelli

Visina: 24.7 cm

Širina: 19.5 cm

Težina: 506 g

Osim priča o junacima književnih djela u ovoj ćemo knjizi doznati i ponešto o njihovim autorima te djelima u kojima se junakinje i junaci nalaze. Ova sjajno ilustrirana knjiga slavi ljubav prema knjigama i čitanju.

Moji prijatelji, književni junaci

U ovoj se knjizi nalaze sjajno napisane biografije 40 glavnih likova, junakinja i junaka iz slavnih književnih djela. Tu su Matilda Roalda Dahla, šegrt Hlapić Ivane Brlić-Mažuranić, Jane Eyre Charlotte Brontë, Harry Potter J. K. Rowling, Frodo Baggins J. R. R. Tolkiena, Dorothy iz “Čarobnjaka iz Oza” L. Franka Bauma. Tu su i Anne Frank, Elizabeth Bennet Jane Austen, Homerov Odisej, kapetan Nemo Julesa Vernea, Sinbad iz “Tisuću i jedne noći”, Don Quijote Miguela de Cervantesa, Sherlock Holmes Arthura Conana Doylea, Mowgli Rudyarda Kiplinga, Mary Poppins P. L. Travers i mnogi drugi. Ova knjiga zapravo sadrži 40 pozivnica na druženje s književnim junacima.

Čitajući proživljavamo osjećaje junakinja i junaka, dijelimo njihovu bol, strahove i veselja, radujemo se njihovim pobjedama i avanturama, zajedno se s njima ljutimo i nadamo i na taj nam način oni postaju prijatelji. Oni nam otkrivaju svoje sukobe sa samima sobom i neslaganje s okolinom, mogu nam pružiti savjet ili preporuku, podijeliti s nama svoj pogled na život. Oni žive u raznim vremenima, neki u dalekoj prošlosti, neki u budućnosti, ali su i s nama u našoj sadašnjosti i tako postaju svevremenski.

 

Roberto Piumini i Elisa Paganelli

Roberto Piumini rođen je 1947. u Edolu u Brescii, a živi u Milanu. Jedan je od najpopularnijih talijanskih autora za djecu i njegova su djela prevedena na brojne jezike. Ovaj je diplomirani pedagog autor knjige bajki, kratkih priča, romana, poezije za djecu i odrasle, ali i kazališnih djela, poezije, scenarija, prijevoda i modernih adaptacija književnih djela.

O ilustratorici
Elisa Paganelli rođena je u Modeni u Italiji 1985. godine. Diplomirala je na Europskom institutu za dizajn u Torinu. Nakon studija radila je kao umjetnička direktorica u Agenciji za komunikacije i marketing, a zatim je šest godina vodila uspješan dizajnerski studio i trgovinu za što je dobila dvije značajne nagrade. Trenutačno živi u Velikoj Britaniji i radi za mnoge velike izdavačke kuće kao kreativna direktorica, dizajnerica i ilustratorica.

Moglo bi vas zanimati

×

Moji prijatelji, književni junaci

Roberto Piumini

15.79 € 118.97 kn
7.00 € 52.74 kn
Dodajte u košaricu