Profil

Mitovi, čudovišta i kaos u staroj Grčkoj

James Davies

Ova izuzetna knjiga dočarat će djeci važne mitove na poseban način – stripovski ilustrirane i s profinjeno duhovitim tekstom privući će ih na čitanje i otkrivanje detalja i pozadina tih priča.
13.14 €99.00 kn

Barkod: 9789533138374

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 62

Godina objavljivanja: 2021.

Prijevod: Karlo Horvatin

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 6 +

Ilustracije: James Davies

Visina: 30.5 cm

Širina: 22.22 cm

Težina: 591 g

James Davies duhovito je prepričao i ilustrirao poznate priče mitskim bićima, čudovištima i bogovima te objasnio kako su stari Grci doživljavali život, smrt i svijet oko sebe.

Mitovi, čudovišta i kaos u staroj Grčkoj

Civilizacija starih Grka temelj je zapadne civilizacije. Pamtimo je po veličanstvenim herojima, mudrim filozofima, hrabrim ratnicima, fenomenalnim umjetnicima, po očaravajućim gradovima i raskošnim hramovima u čast mnogih bogova. Upravo su stari Grci zasnovali prvu demokraciju, izgradili prva kazališta i održali prve Olimpijske igre. Njihove priče o junacima i bogovima – mitovi – jednako su fascinantni i danas.

Ova izuzetna knjiga dočarat će djeci te važne mitove na poseban način – stripovski ilustrirane i s profinjeno duhovitim tekstom privući će ih na čitanje i otkrivanje detalja i pozadina tih priča. S ovom će knjigom djeca sudjelovati u stvaranju svijeta iz kaosa i promatrati kako znatiželjna Pandora otvara kutiju, zajedno s Tezejem suočit će se s Minotaurom, putovati s Perzejem u potrazi za Meduzom. Zatim će posjetiti Tartar i promatrati koncert najvećeg grčkog boga rocka Orfeja, u golemom konju ući u Troju i na kraju promatrati kako Heraklo obavlja svoje poznate poslove.

Između svake od tih poznatih avantura nalaze se predasi u kojima će čitatelji otkrivati grčke bogove, doznati kako su grčki mitovi objašnjavali svijet, upoznati najveće grčke junake koje još ne poznaju, suočiti se s najzanimljivijim mitskim bićima i ubojitim zvijerima, otputovati u podzemni svijet i doznati za moire – tri sestre koje svakom određuju sudbinu.

James Davies

James Davies je pisac i ilustrator iz Walesa, a koji trenutno živi u Bristolu. Prepoznatljiv je po jedinstvenom pristupu ilustraciji na koji su utjecali klasični animirani filmovi i retro slikovnice. Diljem svijeta poznat je po uspješnom serijalu Upoznaj…

Moglo bi vas zanimati

×

Mitovi, čudovišta i kaos u staroj Grčkoj

James Davies

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu