Profil

Mirno leži kamen taj

Brendan Wenzel

U ovoj briljantnoj i raskošno ilustriranoj slikovnici autor, dobitnik počasne nagrade "Caldecott", pripovijeda i oslikava priču o tome kako jedan naizgled sasvim običan kamen postaje mjesto beskrajnih mogućnosti.
13.14 €99.00 kn

Barkod: 9789533138725

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 48

Godina objavljivanja: 2022.

Prijevod: Ozren Doležal

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 0 do 6 godina

Ilustracije: Brendan Wenzel

Visina: 23 cm

Širina: 28 cm

Težina: 505 g

Ovaj moderni dječji klasik očarat će čitatelje rane i predškolske dobi, kao i odrasle koji čitaju s njima, a ugodni, umirujući stihovi, lagana ritma pozivaju na čitanje naglas.

Mirno leži kamen taj

U ovoj briljantnoj i raskošno ilustriranoj slikovnici Brendan Wenzel, dobitnik počasne nagrade Caldecott, pripovijeda i oslikava priču o tome kako jedan naizgled sasvim običan kamen postaje mjesto beskrajnih mogućnosti.

Nekima je taj kamen samo oblutak, drugima planina, nekima je dom, a drugima cijeli svijet. Uz ritmično i smirujuće pripovijedanje o kamenu i njegovu mjestu u svijetu, kao i o promjenjivom okruženju, slikovnica Mirno leži kamen taj potvrdila je zvjezdani status svome autoru.

Priča je obogaćena izuzetnim ilustracijama i kreacijama od ručno obojenog rezanog papira. Ovo nevjerojatno i slojevito istraživanje perspektive, percepcije i prolaska vremena, koje sadrži i važnu poruku o brizi za svijet prirode, prikazano je izuzetno nježno i dirljivo. Na poseban i ne tako čest način poučava djecu o okolišu, prirodi i životinjama te im na lako razumljiv način predstavlja pojmove kao što su boja, veličina, svrha i vrijeme, ali i one nešto složenije kao što su perspektiva i percepcija. Ovaj moderni dječji klasik očarat će čitatelje rane i predškolske dobi, kao i odrasle koji čitaju s njima, a ugodni, umirujući stihovi, lagana ritma pozivaju na čitanje naglas.

Brendan Wenzel

Trenutno nema unesenog sadržaja za autora ovog izdanja.

×

Mirno leži kamen taj

Brendan Wenzel

13.14 €99.00 kn
Dodajte u košaricu