Profil

Mala

Mile Kekin

Prva slikovnica glazbenika Mile Kekina i međunarodno priznatog i višestruko nagrađivanog ilustratora Tomislava Torjanca.
Uz duhovite, lako pamtljive stihove i izuzetne ilustracije ova slikovnica slavi različitost i nesavršenost.
13.14 €99.00 kn

Barkod: 9789533139333

Broj stranica: 20

Godina objavljivanja: 2022.

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 6 +

Ilustracije: Tomislav Torjanac

Visina: 24 cm

Širina: 17 cm

Težina: 230 g

Uz ovakve pjesmoslikovnice zdravije odrastamo.

Mala

Pjesma ili slikovnica?
Čemu isključivost kada može biti jedno i drugo?
Slikovnica i pjesma. Za djecu i odrasle.
Za djevojčice, dječake i one koji se tako osjećaju.

Ova slikovnica ironično pristupa pritisku kojemu osoba može biti izložena te slavi individualnost i različitost.

Autor stihova, glazbenik Mile Kekin, udružio je snage s međunarodno priznatim i višestruko nagrađivanim ilustratorom Tomislavom Torjancem kako bi duhovitim, lako pamtljivim stihovima te izuzetnim ilustracijama potakli na razmišljanje i zauzimanje kritičkog stava prema stereotipima vezanima uz izgled i društveno prihvatljivo ponašanje.

 

 

Mile Kekin i Tomislav Torjanac

Milan Kekin (1971.) diplomirao je germanistiku i anglistiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Poznatiji kao Mile Kekin, glazbenik je i glavni vokal grupe „Hladno pivo“. Osim s grupom nastupa i kao samostalni glazbenik, a glumio je i u televizijskim serijama i na filmu. Mnoge pjesme za koje je napisao stihove – kako one „Hladnog piva“, tako i one u samostalnoj izvedbi – izuzetno su dobro prihvaćene među publikom i postale su popularne u Hrvatskoj, ali i u susjednim zemljama u regiji. U izričaju je izravan, često duhovit, no redovito skreće pozornost na važna pitanja suvremenog društva. Najčešće progovara o ljudskim odnosima i društvenim događanjima koja kritički propituje. Iako smo naviknuti da su „velike i ozbiljne“ teme namijenjene odraslima, Kekin ih, uz promjenu perspektive i medija, sada usmjerava prema djeci, budućim aktivnim dionicima društva kojemu teži, te svoje stihove prilagođava mladoj publici i pretvara u slikovnicu.

Tomislav Torjanac (1972.) samostalni je umjetnik – ilustrator. Ilustrirao je i grafički oblikovao brojne naslovnice knjiga, glazbene albume, plakate i slikovnice. Izlagao je na skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu te samostalno u Londonu, Zagrebu, Puli i Ljubljani. Održao je predavanja i predstavljanja u 14 gradova SAD-a, u Londonu te diljem Hrvatske.
Godine 2006. pobijedio je na velikom međunarodnom natječaju za ilustriranje romana „Pijev život“ Yanna Martela. Ilustrirano izdanje objavio je britanski nakladnik Canongate Books u rujnu 2007. godine i do sad je izišlo u 11 zemalja. Istom izdanju dodijeljena je prva nagrada na “British Book Design and Production Awards 2008”. U Hrvatskoj je za svoje ilustracije u slikovnicama nagrađen s dvije nagrade “Grigor Vitez”, dvije nagrade “Kiklop” te dvije nagrade “Lice knjige”. Godine 2012. dodijeljen mu je “Grand Prix” na Četvrtom hrvatskom biennalu ilustracije u Klovićevim dvorima, a godine 2015. glazbena nagrada “Porin” za najbolje likovno oblikovanje albuma.

Curabitur imperdiet ultricies libero

Curabitur ac ex sed nisi pulvinar aliquam. In consequat ultricies dui non maximus. Suspendisse vel ornare augue, ac interdum ex. Nam rutrum orci augue, a maximus lorem pellentesque vel. Sed fringilla accumsan dolor. Nunc nec ipsum vestibulum, aliquam lorem porta, auctor neque.

Saznajte više

Moglo bi vas zanimati

×

Mala

Mile Kekin

17.12 €128.99 kn
Dodajte u košaricu