-40 %
Profil

Jedan život - George Lucas

Brian Jay Jones

Iscrpna, hvaljena biografija jednog od najuspješnijih američkih filmaša i vizionara koji je otvorio novu eru filma.
26.41 €
15.85 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 15.85 €

Barkod: 9789533135885

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 528

Godina objavljivanja: 2017.

Prijevod: Iva Karabič

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 665 g

Prikaz života i karijere filmaša koji je iz temelja promijenio funkcioniranje industrije zabave.

Jedan život – George Lucas

George Lucas, režiser i producent slavnih filmskih serijala Ratovi zvijezda i Indiana Jones, ne samo da je vjerojatno jedan od najuspješnijih američkih filmaša, već čovjek vrlo zanimljivog i uzbudljivog života.

Autor biografije Brian Jay Jones opisuje kako se George Lucas rodio u skromnoj obitelji vlasnika papirnice, kako je u mladosti želio biti automobilistička zvijezda, a potom se na studiju zainteresirao za filmsku umjetnost i počeo snimati filmove. Iako s prvim studentskim radovima nije imao uspjeha bio je uporan i 1973. godine snimio vrlo uspješan film Američki grafiti. To mu je otvorilo mogućnost da počne realizirati svoje ambiciozne umjetničke ideje.

Od najranije mladosti Lucasu su se sviđali junaci naučnofantastičnih priča, stripova i filmova pa se tako odlučio da snimi jedan takav film u vlastitoj produkciji, po vlastitom scenariju. Tako je nastao film Ratovi zvijezda koji je potom prerastao u seriju, a to je nesumnjivo najuspješnija filmska serijal u povijesti. Bila je to futuristička bajka o borbi dobra i zla, koja se referirala na mnoge suvremene teme. Rezultat? Osim što je serijal osvojio milijune diljem svijeta, zaradio je više od svih ostalih sličnih filmskih saga, kao što su Gospodar prstenova, Harry Potter ili filmova o Jamesu Bondu. Biografija Briana Jay Jones, govori o tome, ali i o svim aspektima života buntovnika i vizionara koji je otvorio sasvim novu eru.

„Iscrpan je i temeljit prikaz života i karijere filmaša koji je iz temelja promijenio funkcioniranje industrije zabave, zajedno sa Stevenom Spielbergom stvorio filmski blockbuster kakav danas poznajemo te izmaštao valjda najutjecajniji fantastični svijet suvremene pop kulture. Lucas je kalifornijski šmokljan koji je smislio nove, moderne bajke koje gotovo već četiri desetljeća nimalo ne gube na svojoj autentičnosti bez obzira na to koliko se vremena brzo i digitalno mijenjaju.“
Pavica Knezović Belan, Globus

Brian Jay Jones

Brian Jay Jones, američki pisac biografija poznatih ličnosti, rodio se 1967. godine u Kansas Cityju. Na sveučilištu Novog Meksika diplomirao je književnost. Objavio je do sada tri opsežne, vrlo uspješne biografije, prvo 2008. godine pisca i povjesničara Washingtona Irvinga, zatim 2013. godine lutkara i animatora Jima Hansona i – sada – Georgea Lucasa. Sljedeća ličnost čiju biografiju piše jeste autor dječjih knjiga Theodor Seuss Geisel.

Moglo bi vas zanimati

×

Jedan život - George Lucas

Brian Jay Jones

26.41 €
15.85 €
Dodajte u košaricu