Profil

Čarobnjaci iz davnine 2

Cressida Cowell

Vrhunski roman jedne od ponajboljih autorica suvremene književnosti za djecu.
15.79 €118.97 kn

Barkod: 9789533138329

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 388

Godina objavljivanja: 2021.

Prijevod: Ozren Doležal

Vrsta uveza: meki

Dob: 6 +

Ilustracije: Cressida Cowell

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 441 g

Napeto i iznenađujuće poput
vlaka smrti.
Guardian

Briljantno napisana fantasy avantura apsolutno je očaravajuća.
Bookseller

Čarobnjaci iz davnine 2

Na početku drugog nastavka izvanredne i nagrađivane serije Čarobnjaci iz davnine dječak Xar, sin kralja Čarobnjaka, zbog vještičje mrlje na ruci zatvoren je u najstrože čuvanom zatvoru Vrletklet iz kojeg pokušava pobjeći zajedno sa svojim prijateljima: vilodusima, gavranom koji govori i novim prijateljem – strašnim vukodlakom Samotnjakom. No, kao i obično, on odabire najluđi mogući put bijega – najprije će svratiti kod Vrhovnog Druuda. Tamo u žestokom razgovoru sreće svog licemjernog brata, zabrinutog tatu, kralja Encanza, i Vrhovnog Druuda. U napetoj akciji uspijeva ukrasti čarobnjačke štapove svom ocu i Vrhovnom Druudu, a brata pretvoriti u… ne zna ni sam točno što. I bježi iz zatvora…

Urnebesno smiješan, izuzetno napet, sjajno napisan, divnih opisa, sjajnih dijaloga ovo je vrhunski roman autorice koja se može smatrati klasikom dječje književnosti.

“Uzbudljiva avantura i priča o odrastanju, umotane u zabavnu pripovijest… Čitatelji će se zaljubiti u maštovit autoričin svijet, duhovite dijaloge i likove… Očaravajuće čaroban roman.”
Kirkus Reviews

 

Cressida Cowell

Cressida Cowell rodila se u Londonu 1966. godine. Studirala je književnost u Oxfordu, a ilustracije na St. Martin’s School of Art i na sveučilištu Brighton. Prva joj je knjiga objavljena 1999. S obitelji živi u Londonu. Diljem svijeta poznata je po svom serijalu Kako izdresirati zmaja objavljenom u više id 25 zemalja, prodan u milijunima primjeraka, a koji je dobio i svoju animiranu verziju. Za svoj rad Cressida Cowell dobila je više prestižnih priznanja.

×

Čarobnjaci iz davnine 2

Cressida Cowell

15.79 €118.97 kn
Dodajte u košaricu