Profil

Vražji nakot

Bora Ćosić

Roman-esej posvećen Radomiru Konstatinoviću u kojem se tematiziraju i sudbine intelektualaca koji ne pristaju na podređivanje zovu tribalističkih ideologija.
11.81 €88.98 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533131351

Broj stranica: 101

Godina objavljivanja: 2012.

Vrsta uveza: meki

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 139 g

Iznimno važna knjiga za upoznavanje senzibiliteta cijelog naraštaja intelektualaca koji su se formirali kao svojevrsna unutarnja opozicija u razdoblju socijalizma, ali nisu pristali na zov nacionalističkih ideologija nastalih na zgarištu komunističke ideologije.

Vražji nakot

Roman-esej Bore Ćosića posvećen je nedavno preminulom beogradskom prozaiku i filozofu Radomiru Konstantinoviću, autoru niza modernistički koncipiranih romana, velikoga višesveščana esejističkog djela “Biće i jezik” i, prije svega, nenadmašne “Filosofije palanke”.

U nadahnutoj žanrovskoj miksturi Ćosić tematizira ne samo Konstantinovićev život i djelo već i sudbinu svih intelektualaca koji ne pristaju na podređivanje zovu tribalističkih ideologija, inzistirajući na duhovnoj i umjetničkoj slobodi.

 

Bora Ćosić

Bora Ćosić, hrvatsko-srpski književnik, rođenjem Zagrepčanin, već pola stoljeća dobar dio godine provodi u Rovinju; a od 1991. godine kad je postao hrvatski državljanin i stalni je žitelj Rovinja. Autor pedesetak knjiga, koje su doživjele i široku svjetsku recepciju (samo u Njemačkoj prevedeno mu je dvadesetak naslova), Ćosić je prepoznatljiv po miješanju žanrova, prepletanju narativne proze, esejistike, putopisa, dnevnika, autobiografije. U izdanju Profila objavljene su mu knjige: Put na Aljasku, Zapadno od raja, Vražji nakot i Mirni dani u Rovinju.

Moglo bi vas zanimati

×

Vražji nakot

Bora Ćosić

11.81 €88.98 kn
Dodajte u košaricu