Profil

Antologija očaravajućih životinja

Ben Hoare

Zadivljujući uvid u očaravajući životinjski svijet.
21.10 €158.98 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533136912

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 224

Godina objavljivanja: 2019.

Prijevod: Iva Karabaić

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 6 +

Ilustracije: Daniel Long, Angela Rizza i Daniela Terrazzini

Visina: 28.3 cm

Širina: 22 cm

Težina: 1355 g

Zaista očaravajuća antologija!

Antologija očaravajućih životinja

U ovoj zadivljujućoj enciklopediji pronaći ćete 100 životinja, poredanih od najvećih prema najmanjima. Svaka je životinja predstavljena kratkim tekstom sa zanimljivim detaljima, a često i nevjerojatnim podacima koji će oduševiti velikog i malog čitatelja.

Žirafe će vas očarati svojom veličinom zbog koje mogu jesti lišće s vrhova stabala, ali ta veličina donosi i probleme jer novorođena beba pada na tlo s visine od dva metra; hobotnice imaju plavu krv i tri srca, a jedno prestaje kucati dok plivaju; kod gorile svaki je otisak nosa drugačiji; krzno polarnog medvjeda je prozirno, a čini se bijelo zbog načina na koji svaka dlaka reflektira svjetlo; afrički divlji psi žive u čoporima,a kihanjem odlučuju o odlasku u lov – kad dovoljno pasa kihne, čopor kreće; aksolotlova je supermoć da mu može iznova narasti dio tijela: noga, oko, pluća, rep ili dio srca!

Životinjski je svijet nevjerojatno prilagodljiv svom okolišu i uvjetima života, no mi još tako malo znamo o tome. Ova je knjiga prekrasan uvod u taj očaravajući svijet, otkrit će djeci iznenađujuće podatke o svakoj životinji, inspirirati ih na daljnje istraživanje i naučiti ih razumijevanju i ljubavi prema svakoj sasvim maloj ili stvarno golemoj životinji.

Kao prekrasan poklon ova knjiga i divno izgleda – svaka je životinja predstavljena i ilustracijom i fotografijom, na naslovnici i rubovima stranica je zlatotisak, a trakica će pomoći pri označavanju gdje je dijete stalo s čitanjem. 

Ben Hoare

Ben Hoare još je od ranog djetinjstva bio očaran životinjskim svijetom. Urednik je BBC-jeva Wildlife Magazinea te urednik, pisac ili savjetnik na mnogim izdanjima DK-a. Njegove dvije kćeri pomogle su u izradi knjige Antologija očaravajućih životinja

×

Antologija očaravajućih životinja

Ben Hoare

21.10 €158.98 kn
Dodajte u košaricu