-20 %
Profil

Igre gladi - Plamen

Suzanne Collins

Serijal preveden na 53 jezika.
Prodan u više od 100 milijuna primjeraka.
Pet godina na ljestvici najprodavanijih knjiga New York Timesa.
Prema ovom su serijalu snimljeni filmovi koji su zaradili više od 3 milijarde dolara.
15.79 €
12.63 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 12.63 €

Barkod: 9789533137568

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 288

Godina objavljivanja: 2020.

Prijevod: Mladen Kopjar

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 388 g

Nasilan, uznemirujući i napet roman, gotovo stalno neizvjestan. Nisam mogao prestati čitati.
Stephen King

Ovaj serijal posjeduje političku strast “1984.”, nezaboravno nasilje “Paklene naranče”, maštovit ambijent “Kronika iz Narnije” i originalnost s mnogo detalja “Harryja Pottera”.

Igre gladi – Plamen

U drugom nastavku, Katniss se dvoumi. Trebala bi biti sretna jer se vratila svojoj obitelji i prijatelju Galeu. No ništa nije onako kako bi ona željela. Gale je suzdržan, a Peeta jedva s njom razgovara. Započele su i glasine o pobuni protiv Kapitola koju su potaknuli upravo Katniss i Peeta. Katniss užasne pomisao da je ona potaknula nerede, a još je više plaši činjenica da nije sigurna treba li uopće pokušati zaustaviti ih. Kako se Katniss i Peeti približava vrijeme Pobjedničke turneje u kojoj će morati obići sve okruge, ulozi postaju sve veći. Ne dokažu li bez traga sumnji da su potpuno zaljubljeni, posljedice će biti zastrašujuće i smrtonosne. Povrh svega saznaju da će opet morati u arenu na Kvartalnu pokoru.

Serijal “Igre gladi” apsolutni je izdavački fenomen, izvanredno napisan sa sjajnim, mudrim izmjenama strahovito dinamične i napete radnje i predaha koji pokazuju ljudsku empatiju, toplinu i solidarnost u najstrašnijim trenucima i s razlogom se odlično prodavao.

Iako je tema izrazito politička – zloupotreba moći i socijalne nejednakosti, autorica ih je namijenila tinejdžerima postavivši njih kao glavne likove koji se bore i umiru u arenama.

Ovi romani upozoravaju o strahotama nasilja, ljudskoj destruktivnoj prirodi, društvenim nepravdama i podižu ekološku svijest. Pridonijeli su razvoju distopijskog žanra u književnosti, a likovi iz romana postali su simboli otpora među mladima pa su primjerice školarci u Izraelu na dan izlaska trećeg nastavka štrajkom tražili da ne moraju u školu kako bi mogli čitati knjigu; aktivističke organizacije koristile su slogane iz knjige u svojim kampanjama, a na Tajlandu su podignuta tri prsta postala simbol otpora protiv vojnog preuzimanja vlasti 2014. godine. Stoga ne čudi da je hvalospjevima dočekana vijest 2019. kako autorica piše roman koji će prethoditi prvotnoj trilogiji.

 

Suzanne Collins

Trenutno nema unesenog sadržaja za autora ovog izdanja.

Moglo bi vas zanimati

×

Igre gladi - Plamen

Suzanne Collins

15.79 €
12.63 €
Dodajte u košaricu