-20 %
Profil

Igre gladi - Balada pjevica i zmija

Suzanne Collins

Serijal preveden na 53 jezika.
Prodan u više od 100 milijuna primjeraka.
Pet godina na ljestvici najprodavanijih knjiga The New York Timesa.
Prema ovom su serijalu snimljeni filmovi koji su zaradili više od 3 milijarde dolara.

Ovaj roman prati događanja koja prethode prvoj trilogiji.
17.12 €
13.70 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13.70 €

Barkod: 9789533137827

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 416

Godina objavljivanja: 2020.

Prijevod: Paula Jurišić

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 550 g

Ovaj je roman zreliji i slojeviti od prva tri romana, ali jednako napet i dirljiv.

Collins je još jednom dokazala kako maestralno stvara očaravajući svijet s kompleksnim likovima koji se moraju uhvatiti u koštac s kaosom i kontrolom te njihovim utjecajem na ljudsku narav.
Associated Press

Igre gladi – Balada pjevica i zmija

Na dan žetve desetih Igara gladi osamnaestogodišnji Coriolanus Snow priprema se za svoju jedinu priliku za stjecanjem slave kao mentor. Nekoć moćna obitelj Snow prolazi teška vemena i njezina sudbina ovisi o Coriolanusovoj sposobnosti da šarmira i nadmudri svoje kolege te svoju posvećenicu odvede do pobjede. Nema mnogo izgleda jer je postao mentor posvećenici iz okruga 12, najslabijoj od svih na Igrama. No Lucy Gray Baird je neobična i hrabra, a njezin nastup na žetvi sve gledatelje oduševi pa Coriolanus s vremenom shvaća da njezine izglede za uspjeh može povećati poticanjem njezinih sjajnih nastupa pred publikom te tako povećavati i svoje šanse za dobivanjem stipendije. Njihove su sudbine sad u potpunosti isprepletene – svaka odluka koju Coriolanus donese može dovesti do uspjeha ili neuspjeha, trijumfa ili propasti. Dok u areni traje borba do smrti, izvan nje Coriolanus počinje suosjećati sa svojom posvećenicom te mora odlučiti između potrebe da slijedi pravila i želje za preživljavanjem pod svaku cijenu.

Iako je u početku objava kako će novi roman pratiti sudbinu zloglasnog predsjednika Snowa izazvala buru negodovanja, Suzanne Collins je još jednom pokazala kako je vrsna spisateljica. Vješto je pokazala kako pristojan i dobro odgojen mladić postaje ubojica, kako se boji za vlastiti život, kako osjeća ljubav, ali ga ambicija, pohlepa i taština tjeraju na opasne odluke.

“Roman prikazuje borbu između Coriolanusova srca i glave dok saznanje da on doista ima živo srce, a ne grudu ugljena s mirisom ruže čini budućeg predsjednika Snowa dostojnim ovog prednastavka.”
The Post

“Zaplet romana zasniva se na obmani i prijetvornosti, a humanosti je vrlo malo. Ipak autoričin prikaz prijateljstva, izdaje, autoriteta i ugnjetavanja, kao i priče o šojkama rugalicama i povijesti Kapitola zadovoljit će i oduševiti čitatelje.”
The Guardian

Suzanne Collins

Trenutno nema unesenog sadržaja za autora ovog izdanja.

Moglo bi vas zanimati

×

Igre gladi - Balada pjevica i zmija

Suzanne Collins

17.12 €
13.70 €
Dodajte u košaricu