Kyo Maclear i Júlia Sardà

Kyo Maclear nagrađivana je spisateljica romana, eseja i knjiga za djecu. Dosad je objavila 12 knjiga. Rođena je u Londonu, a s četiri se godine s roditeljima preselila u Toronto. Na Sveučilištu u Torontu studirala je povijest umjetnosti, diplomirala je na vizualnim i kulturnim studijima, a doktorirala je ekološku humanistiku. Živi u Torontu s mužem i dvoje djece. Knjige su joj objavljene u 20 zemalja.

Júlia Sardà rasla je uz oca slikara Jordija Sardà Vallsa koji je njezin prvi i najveći umjetnički mentor. Studirala je ilustriranje i druge umjetničke discipline u Centru za strip i vizualnu umjetnost Escola Joso, kao i likovnu umjetnost na Sveučilištu u Barceloni te umjetnost i dizajn u Escoli Massani.

Ilustrirala je brojne dječje knjige, uključujući i knjigu Tesla autorice Azadeh Westergaard, koja je također izašla u Profilovu izdanju, a surađuje s brojnim značajnim svjetskim izdavačkim kućama kao što su Penguin Random House, Simon & Schuster, Tundra Books, Egmont, Parragon, Harper Collins, Faber and Faber, Nosey Crow, Chicken's House i dr. Radi i za Disney Pixar u produkciji animiranih filmova te dizajna likova za videoigre.