Uvjeti poslovanja

PROFILOVA INTERNETSKA KNJIŽARA / Uvjeti poslovanja

Informacije o trgovačkom društvu – Prodavatelju:

PROFIL KNJIGA d. o. o.
Zagrebačka cesta 23
10360 Zagreb – Sesvete

Tvrtka je upisana u registar Trgovačkog suda u Zagrebu.
MBS: 080619503
OIB: 43192548848
IBAN: HR8223400091110365513 / PBZ banka
Temeljni kapital 20.000,00 kn

Adresa elektroničke pošte: webshop@profil.hr
Infotelefon: +385 91 620 6182

Cijena poziva i obračunska jedinica za pozive naplaćuje se po cijeni poziva prema mobilnim mrežama telekomunikacijskog operatera korisnika.
 
Radno vrijeme infotelefona jest radnim danom i subotom od 9 do 17 sati.
Nedjeljom i blagdanima korisnička podrška nije dostupna. 

Kupac:

Kupac je svaka fizička ili pravna osoba koja kupuje proizvode putem Profilove internetske knjižare na stranicama www.profil.hr na način kako je to uređeno ovim Uvjetima poslovanja.

Prije kupnje Kupac izjavljuje da je pročitao ove Uvjete poslovanja te ih prihvatio, kao i da je upoznat da narudžba proizvoda uključuje plaćanje kupoprodajne cijene i troška dostave, gdje je to primjenjivo, te da je obaviješten o uvjetima, rokovima i postupku izvršavanja prava na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora, čije je sve uvjete i obavijesti razumio i prihvatio.
 
Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetne osobe i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici. Djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost svojeg zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.
 
Kupac je obvezan dati točne, važeće i potpune osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca. Suprotno postupanje Kupca ovlašćuje Prodavatelja da uskrati prodaju proizvoda ili pružanje svojih usluga.

OPĆE ODREDBE

Prodavatelj pruža online uslugu putem svoje internetske stranice na domeni profil.hr. Usluga se sastoji od pružanja informacijskih usluga, upravljanja sadržajem te provođenja financijskih transakcija.

Kupac je osobno odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki. Kupac je upoznat s činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga ili do događaja koji su izvan kontrole Prodavatelja te prihvaća da Prodavatelj nije odgovoran za bilo kakav gubitak podataka niti bilo kakvu štetu na elektroničkim uređajima Kupca do kojih može doći za vrijeme prijenosa informacija na internetu, zbog razloga na koje Prodavatelj ne može utjecati. Kupac se slaže i prihvaća da pristup internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili u potpunosti isključen.
 
Prodavatelj zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući i bez ograničenja, sadržaj, vrijeme dostupnosti, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje stranica. Nadalje, Prodavatelj može prestati slati bilo koji dio informacija, ili bilo koju vrstu informacija, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka te može promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike.
 
Prodavatelj zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne obavijesti, ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Uvjeta poslovanja i/ili Izjavu o povjerljivosti podataka. Nastavkom korištenja internetske stranice i nakon objave na internetu novih izmijenjenih Uvjeta poslovanja odnosno Izjave o povjerljivosti, podrazumijeva se da Kupac prihvaća izmjene.
 
Ova je internetska stranica vlasništvo Prodavatelja. Sva međusobna komunikacija i interakcija koja se odvija putem ovih internetskih stranica mora biti u skladu s ovim Uvjetima poslovanja.
 
Svi materijali koji se nalaze na internetskoj stranicama ekskluzivno su pravo Prodavatelja ili se koriste uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu.
 
Kupac potvrđuje da Prodavatelj nije odgovoran za uvredljivo, neprikladno ili protuzakonito ponašanje Kupca ili trećih strana te da rizik od šteta koje mogu nastati kao posljedica navedenog u potpunosti snosi Kupac.

Prodavatelj zadržava pravo odmah ukinuti bilo koje zaporke ili korisničke račune Kupca u slučaju bilo kakvog ponašanja koje Prodavatelj, prema svojoj diskrecijskoj ocjeni, smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju Kupčeva nepoštivanja Uvjeta poslovanja.
 
Kupac može svoje upite i komentare poslati pisano, zemaljskom ili elektroničkom poštom, a Prodavatelj će mu u zakonskom roku poslati pisani odgovor zemaljskom ili elektroničkom poštom.
 
Sjedište Prodavatelja nalazi se u Zagrebu. Pravni sporovi koji mogu nastati kao posljedica korištenja ovih internetskih stranica (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su suda u Zagrebu i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ovih internetskih stranica Kupac pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev proizašao iz ovih Uvjeta poslovanja, ili koji je u vezi s njima ili s njihovim provođenjem, u nadležnosti suda u Zagrebu.


NARUČIVANJE I DOSTAVA

Cijene proizvoda i dostave izražene su u eurima (€) s uključenim iznosom PDV-a. Cijene i ostale pogodnosti, popusti, darovi i sl., važeći su na dan ispostavljanja narudžbe. Važeći je izvorni račun koji primate prilikom plaćanja odnosno dostave na temelju uvjeta objavljenih na ovoj stranici i potvrđenih prilikom obrade narudžbe, osim kod prednarudžbe za knjige koje još nisu izašle iz tiska, gdje nakon narudžbe primate važeći predračun.

Troškovi pakiranja i dostave na području Republike Hrvatske iznose 5,90 €, a za narudžbe u vrijednosti iznad 40,00 € pakiranje i dostava su besplatni.

Knjige dostavljamo odmah sa zaliha, osim u slučaju prednarudžbe kada ih dostavljamo odmah po primitku naslova na skladište o čemu Kupca obavještavamo prilikom izrade narudžbe i ispostavljanja predračuna.

Sve narudžbe pristigle radnim danom od 8 do 14 sati bit će obrađene istoga dana, dok ćemo one pristigle izvan tog vremena obraditi tijekom sljedećeg radnog dana, nakon čega slijedi proces kompletiranja, pakiranja i slanja. Narudžbe izvršene tijekom neradnih dana obrađujemo prvog radnog dana.

Rok je isporuke paketa u RH od 3 do 7 radnih dana od narudžbe. Pakete dostavljamo dostavnim službama DPD i HP. Dostava na hrvatske otoke i udaljena mjesta u RH traje i do 15 radnih dana, a sve ovisi o rasporedu dolaska dostavne službe na ta mjesta. Za više informacija o dostavi provjerite raspored na sljedećim poveznicama:

https://www.dpd.com/hr/hr/slanje-paketa/slanje-unutar-hrvatske/?gclid=EAIaIQobChMI6eWaqrXa-wIVg-R3Ch2bxAfZEAAYASABEgLBC_D_BwE
https://www.posta.hr/paket24-dostavlja-pakete-do-10-kilograma-na-sve-otoke-8763/8763

U rok isporuke uključen je dan obrade narudžbe, vrijeme potrebno za prikupljanje i pakiranje paketa te isporuka od strane dostavne službe. Rok isporuke može se produljiti u slučaju izvanrednog događaja koji Prodavatelj nije mogao predvidjeti niti spriječiti. U tom će slučaju Kupac biti na vrijeme obaviješten o predviđenom roku isporuke.

Cijene i rokovi dostave u inozemstvu ovise o zemlji u koju se paket šalje te o težini pošiljke. Prije narudžbe za inozemstvo javite nam se na adresu e-pošte webshop@profil.hr pa ćemo Vam poslati izračun.
 
Ako je pošiljka vidljivo oštećena pri dostavi, molimo da takvu pošiljku Kupac ne preuzima nego da nam se javi na adresu e-pošte  webshop@profil.hr kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poduzeli radnje kako bi Kupac dobio neoštećenu pošiljku.

Pridržavamo pravo da iznimno odustanemo od izvršenja narudžbe u slučajevima kada nam na zalihama ponestane naručenih knjiga. Pridržavamo pravo poništenja izvršenja narudžbe u slučaju da Kupac ne plati svoju narudžbu u roku od 7 dana nakon primitka poruke e-pošte s uputama za plaćanje internetskim bankarstvom ili ako narudžbenica nije bila ispunjena u skladu s Uvjetima poslovanja ili ako je došlo do očite pogreške u cjeniku. U svim tim i sličnim slučajevima obavijestit ćemo Kupca e-poštom ili telefonskim putem o razlozima otkazivanja narudžbe.

NAČIN PLAĆANJA

Plaćanje je omogućeno na sljedeće načine:

Plaćanjem karticama (Visa, MasterCard, Diners, Maestro) – Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava sustav WSPay za online autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te standarda PCI DSS. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSPay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Plaćanje internetskim ili mobilnim bankarstvom – Kod izbora ovog načina plaćanja, Kupac će na svoju adresu e-pošte dobiti ponudu sa svim podacima potrebnim za plaćanje, uključujući broj računa na koji treba uplatiti iznos narudžbe. Uplatu Kupac može izvršiti korištenjem internetskog bankarstva ili načinom na koji inače plaća svoje račune – u poslovnici banke, pošte, Fine ili sl. Uplate primamo na račun PBZ banke, IBAN: HR8223400091110365513.
U slučaju da Kupac u roku od 7 dana prema ponudi ne plati iznos svoje narudžbe, a Prodavatelj i Kupac nisu ugovorili drugačije, potvrda narudžbe postaje neobvezujuća za Prodavatelja i poništava se.

Plaćanje gotovinom po primitku pošiljke – Opcija plaćanja pouzećem omogućava da iznos narudžbe Kupac plati tijekom same dostave paketa.
Plaćanje pouzećem nije moguće kod osobnog preuzimanja na našem skladištu. Plaćanje pouzećem vrši se isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom isporuke na adresu dostave paketa. U slučaju da Kupac nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke. 

UPITI, KOMENTARI I PRIGOVORI

Svoje upite, komentare i prigovore Kupac može poslati pisanim putem na e-adresu webshop@profil.hr ili pismom na adresu sjedišta Prodavatelja.

U slučaju da je Kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan, može uputiti prigovor Prodavatelju. Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju se odnosi prigovor, u prigovoru treba navesti broj narudžbe /r ačuna ili korisničko ime Kupca. Prodavatelj će potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor će poslati najkasnije u roku od 15 (petnaest) dana od dana primljenog prigovora.

TRAJANJE UGOVORA I PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Ugovor koji Kupac sklapa s Prodavateljem jednokratan je ugovor o kupoprodaji koji je konzumiran isporukom robe od strane Prodavatelja te izvršenim plaćanjem od strane Kupca, a u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Uvjeti poslovanja sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između Prodavatelja i Kupca.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača Kupac je ovlašten jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda. O tome je, prije isteka navedenog roka, dužan pisanim putem obavijestiti Prodavatelja kako bi se navedeni raskid mogao smatrati valjanim. Jednostrani raskid ugovora Kupac može izvršiti putem bilo kakve nedvosmislene pisane izjave poslane Prodavatelju kojom izražava svoju volju da raskine zaključeni kupoprodajni ugovor te navede svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, e-adresu, podatke o primljenom proizvodu i primjerak računa.
 
Prodavatelj je dužan bez odgađanja dostaviti Kupcu potvrdu o primitku izjave o raskidu ugovora. U slučaju da Kupac izvrši raskid ugovora, Prodavatelj će Kupcu najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je zaprimio vraćeni proizvod vratiti cjelokupni plaćeni iznos, umanjen za trošak dostave ako on postoji, u skladu s uvjetima iz ovih Uvjeta poslovanja, na isti način kako je uplata izvršena, osim ako Kupac izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja i uz pretpostavku da Prodavatelj nije obvezan platiti nikakve dodatne troškove za takav povrat. Povrat plaćenog iznosa Kupcu će biti izvršen isključivo nakon što Prodavatelj na adresu označenu na računu zaprimi proizvod.
 
U slučaju raskida ugovora od strane Kupca kako je to gore navedeno, za povrat cjelokupno primljenog iznosa novca, vraćene knjige moraju biti nerabljene, neoštećene i u neoštećenoj originalnoj ambalaži uz priloženu presliku računa.
  
U slučaju da Kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Prodavatelj ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata.

Kupac snosi izravne troškove povrata robe i odgovara za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Kod narudžbi koje se sastoje od više dijelova (npr. komplet knjiga) potrebno je vratiti cijeli komplet.

Pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat isključen je u slučajevima za:

  • povrate nakon 14 dana od dana primitka paketa tj. dana slanja raskida ugovora
  • oštećene knjige gdje su oštećenja nastala nakon preuzimanja paketa

KORIŠTENJE I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Kupac daje suglasnost Prodavatelju da koristi osobne podatke Kupca radi unosa u zbirku osobnih podataka u svrhu realizacije kupoprodaje i njihove obrade u marketinške svrhe.

Kupac ima pravo u svako doba odustati od dane privole i zatražiti prestanak daljnje obrade njegovih podataka u marketinške svrhe.

Prodavatelj jamči zaštitu osobnih podataka kupca u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka, Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka, a kako je detaljno predviđeno Pravilima privatnosti, zaštiti osobnih podataka i korištenja kolačića (engl. cookies) objavljenima na mrežnoj stranici Prodavatelja.

Prodavatelj će sve zahtjeve koji se odnose na prava pojedinaca u vezi s obradom njihovih osobnih podataka primati na e-adresu webshop@profil.hr ili poštom na adresu sjedišta Prodavatelja.

PROMJENA OSOBNIH PODATAKA

Kupac se obvezuje da će sve promjene do kojih bi moglo doći vezano uz promjenu prebivališta, adrese sjedišta ili statusne promjene nakon datuma sklapanja ugovora, odnosno narudžbe, javiti Prodavatelju najkasnije u roku 8 (osam) dana.

IZMJENE UVJETA POSLOVANJA

O svakoj izmjeni Uvjeta poslovanja Prodavatelj će korisnike obavijestiti putem ove mrežne stranice. Izmjene stupaju na snagu 14 (četrnaest) dana od objave na ovoj mrežnoj stranici.

Zadnja izmjena ovih uvjeta poslovanja napravljena je 26. siječnja 2023. godine i u primjeni je od: 9. veljače 2023. godine.