Profil

Život na Zemlji

Eduardo Banqueri

Uvod u biologiju za mlade čitaoce.
5.18 €39.03 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789531202626

Jezik izvornika: Španjolski

Broj stranica: 31

Godina objavljivanja: 2006.

Prijevod: Ana Matijević

Vrsta uveza: tvrdi

Dob: 6 +

Ilustracije: Marcel Socias

Visina: 28 cm

Širina: 21.5 cm

Težina: 355 g

Život na Zemlji

Tajna života, poput mnogih tajni, ostala je neotkrivena. No ipak, ova nam knjiga nudi zanimljiv uvod u fenomen života, objašnjavajući nastanak i razvoj života na Zemlji od pradavnih vremena do danas, od najmanjih stanica do čovjekova organizma. Sjajne ilustracije pomoći će najmlađima kako bi ovu tajnu malo bolje razumjeli.

U uvodu knjige pokušava se odgovoriti na pitanja: Što je život? i Kako je nastao? Nakon toga opisuje se stanica kao temeljna jedinica svih živih bića. Podrobno se objašnjava njezina građa te nastanak tkiva, organa i organizama. Nakon tog objašnjava se kako su se prvotne čestice razmožavale do složenijih bića. Posebna su poglavlja posvećena stvaranju novog života i tajnama cvijeća, dok jedno pokušava odgvoriti na pitanje zašto smo slični svojim roditeljima.

Na kraju se objašnjavaju osnovni zakoni genetskog naslijeđa i promjene koje su s vremenom doživjela živa bića, i to posebice proučavanjem evolucije čovjeka, a tu se nalazi i rječnik pojmova i tablica povijesti života.

Eduardo Banqueri

Trenutno nema unesenog sadržaja za autora ovog izdanja.

Moglo bi vas zanimati

×

Život na Zemlji

Eduardo Banqueri

5.18 €39.03 kn
Dodajte u košaricu