Profil

Vrtlarski dnevnik

Kornelija Benyovsky Šoštarić

Plan vrtlarenja po mjesecima, zajedno s kalendarom sjetve i sadnje povrća.
17.12 €128.99 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533194523

Broj stranica: 232

Godina objavljivanja: 2012.

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 26 cm

Širina: 21 cm

Težina: 821 g

Najvažniji dio dnevnika s vremenom će postati prava riznica znanja i iskustava vezanih uz uzgoj pojedine vrste povrća, cvijeća i voćaka.

Vrtlarski dnevnik

Vrtlarstvo kao životni stil izbor je popularne tv-vrtlarice Kornelije Benyovsky Šoštarić, koja je svoje bogato iskustvo predstavila u knjizi “Zeleni kvadrat: zdravlje iz organskog vrta”. Život i rad u vrtu, od pripreme terena, preko oplemenjivanja tla, izbora kultura i sadnica, do njege bilja i berbe zdravih plodova, Kornelija Benyovsky Šoštarić prikazala je zanimljivim i inspirativnim tekstom. Nastala je knjiga o načinu života u obilju plodova kojima priroda velikodušno rađa kada se poštuju njezine zakonitosti.

Kako u predgovoru kaže sama autorica: „Na stranicama koje slijede ne očekujte upute o napornom radu i pretjeranom kopanju, već o vrtlarstvu za zaposlene ljude poput mene, koji za vrt imaju vremena tek vikendom. Ne očekujte niti savršeno uredan vrt, već razbujalu prirodu u kojoj rastu mnoge korisne biljke. Ipak, očekujte i svojevrsnu odgovornost, pa čak bih se usudila reći i poziv da se usprotivite konvencionalnoj poljoprivredi i velikim korporacijama koje upravljaju industrijom umjetnih gnojiva, pesticida i GM sjemena. Oni naš planet vode prema onečišćenju i gladi“

Savršena dopuna “Zelenom kvadratu”, “Vrtlarski dnevnik” djelo je u kojem autorica Kornelija Benyovsky Šoštarić navodi plan vrtlarenja po mjesecima, zajedno s kalendarom sjetve i sadnje povrća. Nakon toga, autorica spominje najvažniji dio dnevnika, koji će s vremenom postati prava riznica znanja i iskustava vezanih uz uzgoj pojedine vrste povrća, cvijeća i voćaka.

Kornelija Benyovsky Šoštarić

Kornelija Benyovsky Šoštarić rođena je u Zagrebu 1969., gdje i danas živi. Nakon studija na Agronomskom fakultetu stekla je zvanje inženjerke vrtlarstva i oblikovanja pejzaža. Iako iza sebe ima niz projekata iz područja oblikovanja vrtova, najveći dio radnog vijeka provela je kao novinarka i urednica na Hrvatskoj radioteleviziji. Publika je uglavnom prepoznaje po popularnoj televizijskoj emisiji Vrtlarica koja promovira organsko vrtlarstvo kao dio kulture življenja. Autorica je i nekoliko knjiga iz tog područja, od kojih je najpoznatija Zeleni kvadrat, zdravlje iz organskog vrta (2010). Ovaj bestseler kultno je djelo koje je, prema tvrdnjama mnogih, iz temelja promijenio klasičan konvencionalan način vrtlarstva u Hrvatskoj, ali i u susjednim zemljama. U izdanju Profila uz Zeleni kvadrat objavljeni su i Vrtlarski dnevnik i Biljke koje njeguju.

×

Vrtlarski dnevnik

Kornelija Benyovsky Šoštarić

17.12 €128.99 kn
Dodajte u košaricu