-75 %
Profil

Vidi pod: ljubav

David Grossman

Autor je želio napisati knjigu koja podrhtava na polici. Uspio je.
19.78 € 149.03 kn
5.00 € 37.67 kn
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 2.00 € (15.07 kn)

Barkod: 9789533194257

Jezik izvornika: engleski

Broj stranica: 405

Godina objavljivanja: 2012.

Prijevod: Marko Gregorić i Alma Milat

Vrsta uveza: meki

Visina: 23 cm

Širina: 15 cm

Težina: 544 g

„Vidi pod: Ljubav” Davida Grossmana jedna je od najdubljih, najmoćnijih i najinovativnijih knjiga koje sam pročitao.
Tom LeClair, USA Today

Vidi pod: ljubav

Izrael, 1959. Momik želi sastaviti svijet. Za devetogodišnjaka to je težak zadatak, no ako je dotad i raspolagao samo uzdasima i noćnim kricima roditelja, ako je mogao graditi tek na riječima koje ostaju lebdjeti nakon razgovora što se naprasno prekidaju kad uđe u sobu, dolazak djeda Anschela promijenit će sve: Momik shvaća da je za rješenje zagonetke najvažnije na čistac izmamiti Nacističku Zvijer, doznati što se odraslima dogodilo u Ondjezemlju i sklopiti priču o Djeci srca.

Dvadesetak godina poslije – zna da je potrebno još ponešto. Jedna bijela soba i jedna neobična enciklopedija. Jedna ljubavna priča (ona o Moru i Bruni Schulzu) i jedna nimalo ljubavna, o zapovjedniku koncentracijskog logora Neigelu i piscu Anschelu Wassermanu-Šeherezadi, koji ga, pričajući mu, pokušava inficirati ljudskošću.

Kako živjeti, voljeti i podizati djecu u svijetu nakon holokausta? U ovom zadivljujućem romanu jedan od najintrigantnijih suvremenih svjetskih pisaca istražuje pamćenje i jezik, nasilje i ljubav, postavljajući bolna pitanja i uspijevajući na sva odgovoriti jednostavnim i neobično hrabrim naputkom iz naslova. Vidi pod: Ljubav.

„Faulknerov Krik i bijes, Limeni bubanj Güntera Grassa, Sto godina samoće Gabriela Garcíje Márqueza… Vidi pod: Ljubav dostojan je nasljednik ovoga malog, ali impresivnog kanona.“
Edmund White, The New York Times Book Review

„Zadivljujuće djelo mašte.“
Michiko Kakutani, The New York Times

David Grossman

David Grossman rođen je 1954. u Jeruzalemu i jedan je od najznačajnijih suvremenih izraelskih pisaca. Autor je brojnih proznih i publicističkih djela te knjiga za djecu. Za književni i publicistički rad dodijeljen mu je niz uglednih međunarodnih nagrada. Svjetsku slavu donio mu je roman Vidi pod: Ljubav, a djela su mu prevođena na trideset i šest jezika. Živi i radi u Jeruzalemu.

Moglo bi vas zanimati

×

Vidi pod: ljubav

David Grossman

19.78 € 149.03 kn
19.90 € 149.94 kn
Dodajte u košaricu