Profil

Velebit - Iskustvo planine

Krunoslav Rac

Knjiga za koju puno više od mišića, pluća otpornih na svježi hladan zrak, dobrih gojzerica i cepina treba srce – veliko ko planina.
33.05 €249.02 kn Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789533190471

Broj stranica: 251

Godina objavljivanja: 2010.

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 25.5 cm

Širina: 23.5 cm

Težina: 1067 g

Planina bez čovjeka nije potpuna, pitanje je samo zna li to onaj koji se penje.

Velebit – Iskustvo planine

Mitskoj planini u Hrvata, Krunoslav Rac dosad znan kao vrstan fotograf prirode i opušteni reporter iz svjetova bez asfalta, prilazi na poseban način; za njega je ona jednako sveta i moćna u svom podnožju uronjenom u more kod Svetoga Jurja koliko i na Zavižanu, s kojeg pucaju vidici po Jadranu.

Taj cjeloviti pristup, u kojem su svaka staza, udolina i vrh, travka i biće tek dijelovi velikog živog organizma planine, Krunoslav Rac zadržava u svakom kadru i pri svakom koraku, koji često grabi izvan ucrtanih planinarskih staza. Iz njegova portfolia pred gledatelja iskaču medvjedi, vukovi, poskoci zatečeni u stanju blagoslovljene netaknutosti, ali autor je i te kako svjestan da je to odavno prestao biti svijet divljine.

Rac zna da planina bez čovjeka nije potpuna, pitanje je samo zna li to onaj koji se penje, ili ga vrhovima nosi tek želja da zabije zastavicu sa svojim imenom.

Krunoslav Rac

Krunoslav Rac, rođen u Đakovu 1974., hrvatski je fotograf i pisac. Diplomirao je na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. Godine svoje profesionalne karijere posvetio je Velebitu i njegovom živom svijetu, objavljujući reportaže u uglednim časopisima. Autor je dvije knjiga: Velebit-iskustvo planine (2010.) i Zemlja vukova i vjetra (2014.).

Moglo bi vas zanimati

×

Velebit - Iskustvo planine

Krunoslav Rac

33.05 €249.02 kn
Dodajte u košaricu