Profil

U tvom zagrljaju zaboravljam...

Krešimir Pintarić

Duhovito, izvrsno napisano, pametno i nježno.
17.12 € Rasprodano Za informaciju o dostupnosti javite nam se na webshop@profil.hr

Barkod: 9789531207546

Broj stranica: 139

Godina objavljivanja: 2008.

Vrsta uveza: tvrdi

Visina: 20.5 cm

Širina: 14.5 cm

Težina: 279 g

Na domaćoj sceni nitko ne piše kao Pintarić, koji se potvrđuje kao pisac koji ima svoju boju.
Dario Grgić, Zarez

Ova se knjiga može čitati i kao posveta onome što je lijepo, onome što će čovjeku dati snage da preživi sva sranja.
Helena Sablić Tomić, Vjesnik

U tvom zagrljaju zaboravljam…

„Znao sam da je nikada neću voljeti više nego u tom trenutku. Možda opet toliko, ali više ne. Počeo sam razmišljati kako će se naša ljubav s godinama sigurno mijenjati. Ne znam kako, ali bio sam siguran da će se mijenjati. Zato jer ćemo se i mi mijenjati.”

Tim rečenicama Krešimir Pintarić završava svoj prvi roman “Ljubav je sve” kojim je izborio osebujno mjesto na hrvatskoj književnoj sceni – mjesto pisca koji o ljubavi kao osjećaju koji sakuplja raspršeni smisao piše bez zadrške, sumnje, ironije… i kojemu svi, unatoč tome, priznaju da to radi dobro.

U novom romanu, “U tvom zagrljaju zaboravljam svako pretrpljeno zlo”, ponešto se doista promijenilo. Njih dvoje, njegovi zaljubljeni protagonisti, nekoliko su godina stariji i umorniji, možda su i nešto čangrizaviji, njihove prepirke su češće, ali one ih ne udaljavaju. Prije će biti da ih još više zbližuju, proširuju njihov odnos i stvaraju nekakve čudesne situacije na kojima se ziba njihova ljubav. Njih dvoje i dalje nemaju nikakvih ambicija osim jedno drugo, ništa ih drugo doista ne uznemiruje i ne zaokuplja, oni žive da bi bili zajedno, a način na koji Pintarić opisuje kako grade svoj svijet i bježe od razuzdane životne gomile doista je ljekovit.

“Ljubav je sve’ je kao labirint, spirala, psihodelična majstorija Jasona Piercea, kojoj se uvijek vraćate jer vas zarobljava u svoje magične krugove. I zato – na čemu god vidjeli ime Krešimir Pintarić – konzumirajte do besvijesti!”
Darko Ciglenečki, Zbrdazdola

“Love story na hrvatski način!”
Nacional

Krešimir Pintarić

Krešimir Pintarić rođen 1971. godine u Osijeku. Diplomirao je komparativnu književnost, bibliotekarstvo i opću informatologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Uvršten je u više antologija, prevođen je i objavljivan na slovenskom, češkom, njemačkom i engleskom. Pisao je kolumne i glazbene recenzije, te radio kao novinar i urednik za veći broj tjednika, magazina i web portala. Za debitantsku knjigu pjesama/tekstova Tour de force 1997. godine dobio je nagradu Josip i Ivan Korazac u kategoriji mladih autora, a t zbirka poezije Commedia (2002.) priređena je i kao prva hrvatska multimedijska zbirka stihova na CD-ROM-u i u tiskanom izdanju. Od 2001. glavni je urednik i voditelj projekta Besplatne elektroničke knjige (BEK) Društva za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM). Objavio je i knjigu Divovski koraci (2001.); zbirku priča Rebeka mrzi kada kokoši trče bez glave (2003.) te romane Ljubav je sve (2005.) i U tvom zagrljaju zaboravljam svako pretrpljeno zlo (2008.).

Moglo bi vas zanimati

×

U tvom zagrljaju zaboravljam...

Krešimir Pintarić

17.12 €
Dodajte u košaricu